48-годишният мъж, който бе арестуван с фалшиви документи при специализираната

...
48-годишният мъж, който бе арестуван с фалшиви документи при специализираната
Коментари Харесай

Киков е закопчаният при акцията на Икономическа полиция в Пловдив

48-годишният мъж, който бе задържан с подправени документи при профилираната акция на Икономическа полиция в неделя, е Георги Киков. Името му нашумя през април 2001 година, когато чиновници на реда разрушиха фабриката за подправени пари на братята Иван и Николай Богоеви на последния етаж в постройката на Военния съд в Пловдив.

В неделя при обиск от колата на Киков бяха конфискувани подправени документи. От полицията прецизираха, че неистинските карти са били предопределени за краткотрайно пребиваващи непознати жители. Веднага по-късно е било подхванато и претършуване в дома му, където са били открити още предмети, свързани с закононарушението - компютър, принтер и други В хода на следствието ще се посочи какво е тяхното тъкмо предопределение.

Мъжът е арестуван за 72 часа с разпореждане на прокуратурата. Повдигнато му е обвиняване за правене и държане на предметни и материали, предопределени или послужили за сформиране на публични документи.

През 2001 година беше разрушена първата огромна печатница за подправени пари в Пловдив. Тя се намираше в постройката на Военния съд, на улица " Г. М. Димитров “. Оттам бяха конфискувани 15 милиона гръцки драхми, 875 хиляди щатски $ и 50 хиляди немски марки.

Групата на Богоеви се състоеше от шестима души, които бяха упрекнати за правене на подправени банкноти и за подготовка за печатането им, написа Марица. Те получиха огромни присъди от окръжните магистрати, а Киков отнесе 12 години " отнемане от независимост “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР