48-годишният Ивайло Булгуров, обвинен за упражняване на домашно насилие спрямо

...
48-годишният Ивайло Булгуров, обвинен за упражняване на домашно насилие спрямо
Коментари Харесай

Ивайло Булгуров, който малтретираше майка си в Пловдив: Аз не съм насилник и никога няма да бъда

48-годишният Ивайло Булгуров, упрекнат за практикуване на домашно принуждение по отношение на неговата майка Виолета Александрова, се изправи пред Окръжния съд в Пловдив през днешния ден, с цел да апелира решението на районните магистрати, с което му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража ”. 
Прочетете още
Припомняме, че той е лежал в пандиза за ликвидиране на собствен съквартирант и е освободен предварително. Ден преди инцидента Булгуров излязлиза от клиника, в която се е лекувал от алкохолна взаимозависимост. Там в продължение на 50 дни не е употребявал алкохол. Макар да е имал ограничаваща заповед, майка му го е приютила за няколко дни, като са имали спогодба да се изнеса от нейния дом и да си потърся квартира. В предходното съвещание обвиненият Булгуров призна, че преди абсурда е използвал малко количество етилов алкохол, за лекуване. След това е зародил скандал сред двамата и синът почнал да унищожава покъщнината им.

На днешното съвещание държавното обвиняване изиска от магистратите да потвърдят ареста на Булгуров. Прокурорът загатна, че обвиненият е нарушил ограничаващата заповед, която майка му си е изкарала. Така той добави, че редовно Булгуров е правил психическо и прочувствено принуждение по отношение на майка си. Според държавното обвиняване, даже да му бъде наложена мярка „ домакински арест ”, Ивайло Булгуров няма къде да я извършва, тъй като различен адрес с изключение на този на майка му няма.

Прокурор Светлозар Чераджийски изнесе информация, че 48-годишният мъж е бил обвинен и по друго дело за домашно принуждение, което преди време е било прекъснато от майка му.

С това се съгласи и юристът Екатерина Бъндева, бранител на обвинения. Тя показа тезата на прокурора и по тази причина изиска от окръжните магистрати подзащитният й да бъде пуснат с мярка „ подписка ”.  В жалбата до съда, Бъндева загатва, че доказателствата по отношение на обвиненият са „ слаби ” и на разположение има единствено един директен очевидец.  Според нея,  Булгуров няма късмет да се укрие или да извърши ново закононарушение.

Адвокатката изиска от съда да бъде разпитан очевидецът Димитър Харизанов - комшия на фамилията и да се изиска информация от клиниката по психиатрия, с цел да се потвърди, че обвиненият организира непринудено лекуване от алкохолна взаимозависимост и това може да се отрази на здравето му в случай че той остане зад решетките.

Съдът остави без почитание настояванията на отбраната за удостоверения от лечебни заведения и епикриза, както и за разпит на спомагателни очевидци.

В последните си думи към съда обвиненият сподели, че  съжалява и си е взел поука.

„ Не съм принудител и не съм насилвал никого. Взел съм си огромна поука от преди, изтърпял съм наказванията си. Проблемите в фамилията идват и от моя страна, признавам си. Ликувах се 47 дни и самичък се подложих на това. Баща ми също е имал проблеми с алкохола и майка ми, когато види пийнал човек  изпада в изключително положение. Уговорката ни беше до Нова година да напусна жилището й. Стигна се до скандал, само че аз в никакъв случай не съм посягал на майка си. Аз не съм принудител и в никакъв случай няма да бъда ”, добави още 48-годишният мъж.

„ Моля да ме пуснете, с цел да постъпя още веднъж в болничното заведение и  да завърша лекуването си! ” С тези думи приключи обвиненият.

След като се срещнаха с материалите по делото и изслушаха страните, окръжните съдии одобриха, че има задоволително доказателства, че точно  е съпричастен към осъщественото закононарушение.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР