48-годишната Зоуи Куинфей е основател и главен изпълнителен директор на

...
48-годишната Зоуи Куинфей е основател и главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Най-богатата жена в света, спечелила богатството си сама, споделя 3 съвета за успех

48-годишната Зоуи Куинфей е създател и основен изпълнителен шеф на Lens Technology. Тя има чисто положение от 7,4 милиарда $ и е най-богатата жена, спечелила благосъстоянието си сама съгласно класацията на Forbes.

Родена в Хунан Китай, тя не е имала елементарно детство. Когато е била на пет, изгубва майка си, а татко ѝ пострадва при случай във фабрика. Той остава кьорав и изгубва едната си ръка, което кара Зоуи да се научи да оцелява сама.

Тя напуща гимназия на 16 години и отива в Шънджън, където стартира да работи във фабрика за часовници през 1986 година. По-късно Куинфей е нараснала на управителна позиция.

Нейните проекти обаче са други, споделя CNBC. През 1993 година тя и част от фамилията ѝ започват работилница за принтиране на екрани в тристайния си апартамент със спестените пари на Зоуи. В това жилище тя основава първата си компания. Бизнесът ѝ е за лупи, лещи и всевъзможни увеличаващи стъкла, които се употребяват в производството на техника.

Постепенно нейната компания се развива, като дава работа на 1000 чиновници. През 2003 година, Куинфер получава предложение да работи с Motorola. Сега Lens Technology работи с имена като Tesla, Apple, Samsung и Huawei.

Като най-големия си триумф, тя дефинира побеждаването на останалите съперници в борбата за съдействие с Motorola.

Тя е имала и сложни финансови интервали, в които си е мислила, че поради разноските на компанията може да загуби дома си. Въпреки това поради фамилията си е продължавала да търси излаз. Така 22 години по-късно след основаването на работилницата в своя апартамент, бизнесът на Зоуи се прави оценка на 11,4 милиарда $ с над 82 000 чиновници.
 Снимка 428882
Източник:

Успялата бизнес дама, която е най-богата жена в света, спечелила парите си сама, а не посредством завещание, споделя своите три съвета за триумф:

1. Подгответе се добре

Според нея бизнесмените постоянно би трябвало да са добре готови за идното и да чакат всичко. Затова е значимо подобряването на личностни качества като спортен дух, резистентност и разбирането на пазара и съперниците на него.

" Трябва да имате кураж, с цел да посрещнете провалянето ", споделя Зоуи. Тя счита, че увереността има изключително значение за триумфа, само че се придобива с опит.

Бизнес дамата постоянно е имала аварийни разновидности, когато се е срещала с клиенти, тъй като по думите ѝ не би трябвало да се стига до отвод, защото той е непрекъснат.

2. Продължавайте да учете

" Клиентите няма да ви предложат по-висока цена за продукта ви единствено тъй като имате добра тапия. Но знанията ви за бизнеса ще ви оказват помощ да поддържате вашата компания конкурентноспособна. Когато имате опция да учете, това значи, че имате късмет да израствате ", изяснява най-богатата жена в света.

3. Не се отхвърляйте

Куинфей споделя, че доста хора се отхвърлят, щом усетят удар върху увереността си, само че ключът към триумфа съгласно нея е да устоят сложните моменти. Тиймбилдинг, който тя дава за образец, е нанагорнище в планината Дауей. Зоуи е разделила чиновниците си на групи, като някои са желали да се откажат, само че тя е настояла те да продължат.

" Когато стигнеш до половината и се откажеш, нямаш куража да се върнеш и да започнеш изначало. Но с неизменност се получават нещата ", сигурна е Куинфей.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР