48-годишната Мария Димитрова, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека

...
48-годишната Мария Димитрова, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека
Коментари Харесай

“Убийцата на нефилими“ застава пред съда: Ще признае ли, че е блъснала нарочно младата лекарка?

48-годишната Мария Димитрова, която блъсна млада лекарка на пешеходна пътека на бул. „ Пещерско шосе “, ще се изправи пред съда в четвъртък – 27 май. Тя ще дава отговор пред Темида за това, че предишното лято при ръководство на лек автомобил, е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и съзнателно е предизвикала междинна телесна щета на 31-годишната Петя.

Припомняме, че 31-годишната пловдивчанка Петя беше блъсната от джип " Волво “, като съгласно очевидци шофьорката я е гонела с автомобила си и преднамерено я е блъснала. Тогава очевидци на произшествието описаха, че Мария се е държала несъответстващо като нарочила жертвата си за " нефилим " и крещяла, че ще ги убива.

Веднага след злополуката, очевидците споделиха пред TrafficNews , че лидерката на джипа гледа безучастно потърпевшото момиче.

Петя е доктор и работи в Инфекциозна клиника. По време на случая тя е бързала за болничното заведение, тъй като майка и не била добре, споделиха нейни близки.

Според данни на прокуратурата, на 30 юни 2021 година Мария посетила магазини в Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул. „ Пещерско шосе “. По това време Петя се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, шофьорката отклонила колата и преднамерено минала в платното за насрещно придвижване, без да понижава скоростта.

От удара, младата лекарка се превъртяла и паднала на тротоара. Мария траяла придвижването си още няколко метра и спряла.

48-годишната шофьорка е била тествана за алкохол и опиати, като пробите й били негативни. Пострадалата е била откарана в болница и е открито, че е получила междинни телесни повреди.

В хода на следствието е направена сложна съдебно-психиатрична експертиза, заключението от която е, че Мария не страда от психологично заболяване.

В идното разпоредително съвещание би трябвало да стане ясно, дали тя ще признае виновността си и ще получи редуцирана присъда, или ще оспори изказванията разказано в обвинителния акт. Ако откаже да признае виновността си, то процесът против нея ще се гледа по общия ред, с приканване на очевидци и движимости лица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР