48-годишна жена от Великобритания е била убита от въздушен удар

...
48-годишна жена от Великобритания е била убита от въздушен удар
Коментари Харесай

Британка, вербувала за Ислямска държава е убита в Сирия

48-годишна жена от Англия е била убита от въздушен удар в Сирия с дрон на Съединени американски щати, откакто се е включила към " Ислямска страна ", предава Би Би Си.

Твърди се, че дамата - Сали-Ан Джоунс, е починала през юни. 

Тя не е имала военно образование или военно образование преди да стане вербуващо лице на ИДИЛ и да заживее в Сирия. Присъединява се към терористичната груприровка откакто приема исляма като вяра и пътува до Сирия през 2013 г. 

Кореспондетът на Би Би Си по тематиките за национална сигурност Франк Гарднър показва, че е била употребена като потребен агитационен сътрудник в обществени мрежи и гибелта й е " значимо събитие. "

Джоунс, която е родена в Чатнъм в Кент, е била употребена да вербува западни девойки да се причисляват към ИДИЛ. Тя е разгласила заплашителни известия към християните във Англия. Използвала е Twitter, с цел да дава практични директиви по какъв начин да се пътува до Сирия. 

Преди да почне да се занимава с това е била пънк музикант. После се дами за джихадисткия компютърен хакер Джунаид Хюсейн. Той също беше погубен при въздушен удар в Сирия - през 2015 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР