48-годишен миньор оцеля, след като беше ударен от 6000-волтова дъга.

...
48-годишен миньор оцеля, след като беше ударен от 6000-волтова дъга.
Коментари Харесай

Чудо: Удареният от 6000-волтова дъга Ваклин оцеля


48-годишен миньор оцеля, откакто беше ударен от 6000-волтова дъга. Според експерти фактът, че е жив е цяло знамение.

" Още не мога да осъзная какво се случи, само че за мен е най-важното, че съм жив. Друго всичко е ненужно ", споделя 48-годишният миньор Ваклин Цанов, който пострада в сряда в рудник " Крушев дол ".
 
Човекът е оживял като по знамение. " След подобен ток е можело да се стигне до съдбовен случай, само че просто тоя отгоре  е решил, че би трябвало да пребивавам още ", споделя още мъжът пред " Дарик ".

 
Лекарите са безапелационни, че Ваклин е имал огромен шанс, тъй като токът не е минал от страната на сърцето. Мъжът работи към този момент 23 години подземен и в никакъв случай не е очаквал, че може да се случи сходно нещо с него.
 
" Просто си вървяхме и трябваше да създадем веднъж на машината да мине и за мой неприятен шанс, е имало разкрит кабел и се случи. Усетих по какъв начин ме удари в гърба, разтресе ме и в едни миг се открих от другата страна, в канавката, нищо повече. Не съм губил схващане. Усетих нещо, че ме пари в гърба и крайници, стана за част от секундата ", споделя миньорът. Всичко това се случва минути преди да свърши първата промяна. Колеги посъветвали Ваклин да потърси лекарска помощ.

" Просто взех решение да отида в болничното заведение, тъй като съм чувал, че не е добре по този начин, че нещо може да стане от тока и пристигнах в болничното заведение. Направиха ми кардиограма и каквото би трябвало и ме одобриха тук ", споделя миньорът.

А запитан дали счита, че живее втори живот, той дава отговор изрично: " Абсолютно! Не на 100, на хиляда % ".

Инцидентът обаче не го е изплашил и няма подозрение, че ще се върне на работа в мината. До тогава ще би трябвало да остане на домашно лекуване. В момента Ваклин е изписан и е в болнични.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР