48-годишен българин беше арестуван на железопътната гара "Сен Шарл" в

...
48-годишен българин беше арестуван на железопътната гара "Сен Шарл" в
Коментари Харесай

МВнР за Марсилия: Няма данни за терористичен акт

48-годишен българин беше задържан на железопътната гара "Сен Шарл " в Марсилия, Франция поради съмнения в тероризъм. По последна информация от Министерството на външните работи - няма данни за подготовка на терористичен акт от страна на арестувания, съобщи "Фокус ".

Сигнал за "мъж със необичайно държание " е подала пътничка на гарата, като след това се оказало, че против българина от 8 години има издадена Европейска заповед за арест за опит за ликвидиране. Самоличността му е открита и предоставена единствено на способените органи.

Преди 8 години мъжът стрелял със сачми по човек и е наказан на 6 години затвор в страната ни. Тъй като не е бил задържан, той е избягал от България и се е укривал във Франция, съобщи NOVA.

В момента на 48-годишния мъж му е наложена мярка "задържане под стража ".

Влезе в действие първата присъда за тероризъм

При ареста му в събота на гарата в Марсилия, той е носел в себе си куфарче, цялостно с електрически такъми, което провокирало съмнения в жена, която стояла на същата гара.

Допълнителни съмнения провокирал фактът, че мъжът се е показал за чеченец и е приказвал на съветски език.

След ареста гарата е била затворена за 4 часа, с цел да могат сапьорите да си свършат работата.

Миналата седмица френски жител, роден в Чечения, умъртви един човек и рани четирима други при офанзива с нож в Париж. Терористичната формация "Ислямска страна “ пое отговорност за атентата, напомня "Фокус ".

Нападението бе последното от поредицата от джихадистки офанзиви във Франция, които доведоха до гибелта на повече от 240 души през последните три години.

Marseilles station briefly evacuated, man arrested https://t.co/kchJURCT52 pic.twitter.com/hLXfJVfLa1
— Reuters Top News (@Reuters) 19 май 2018 година
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР