48 години е средната възраст, на която жените започват да

...
48 години е средната възраст, на която жените започват да
Коментари Харесай

9 симптома на менопаузата, които трябва да знаем

48 години е междинната възраст, на която дамите стартират да изпитват признаците на менопаузата. Менопаузата стартира, когато една жена няма менструация от една година. През това време дамите може да имат неприятни признаци, свързани с хормонални промени в тялото.

Ето кои са признаците на менопаузата и по какъв начин да извършите този интервал по-лек:

Промени в настроението

Д-р Е. Ф. Фрийман и сътрудниците му от университета в Пенсилвания организират 9-годишно изследване на дами по време на менопаузата. Те събират информация, като разпитват дамите за признаците, които имат.

Чрез това изследване, те разбрали, че по време на менопаузата дамите могат да имат неочаквани промени в настроението, нормално без причина. С течение на времето, измененията в настроението стават по-чести, дружно с физиологичните промени.

Горещи талази

Учените от университета " Емори " учат горещите талази и изпотяване по време на менопаузата. В един миг дамите усещат жега, изпотяват се, лицето им се зачервява, а минути по-късно им е студено. В изследването вземат участие дами на възраст 45-55 години.

Резултатите демонстрират, че тези признаци се откриват при 25,7% от дамите, само че при дами в късния етап на менопаузата, тези признаци се следят при 52,6% от дамите. За да облекчите този признак, би трябвало да премахнете алкохола и цигарите от живота си.

Нарушен сън

Проблемите със съня са едно от най-популярните недоволства от дами, които са в менопауза. В ново изследване, извършено в Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн, на дами на възраст 45 до 55 години учените разкрили, че проблемите със съня се появяват на разнообразни стадии от менопаузата, само че те се свързват с меланхолия и горещи талази. Професор Ребека Смит споделя, че в случай че другите проблеми бъдат решени, сънят също ще се възстановява.

Депресия

Анита Клейтън от Университета във Вирджиния пресмята, че съществува връзка сред менопаузата и риска от развиване на меланхолия.

Менопаузата е естествена част от живота и множеството дами я изпитват по сходен метод. Някои дами обаче стават по-уязвими във връзка с физическото и психическото здраве. Има висок риск от меланхолия.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР