48 часа след първия опит, втори опит на Борис Джонсън

...
48 часа след първия опит, втори опит на Борис Джонсън
Коментари Харесай

Долната камара в британския парламент няма да разгледа новата сделка за Брекзит

48 часа след първия опит, втори опит на Борис Джонсън да получи заветното " Да " на договорката за овакантяване. Предложението му за разглеждане на съглашението в Камарата на общините беше в ръцете на ръководителя на Камарата на общините Джон Бъркоу, който трябваше да реши дали да допусне избор по въпроса. Преди минути Бъркоу разгласи решението си да не допусне до гласоподаване съглашението, заради обстоятелството, че няма смяна в същността и в събитията към гласуването на документа.

Джон Бъркоу, ръководител на Камарата на общините на английския парламент: Днешното искане по същността си е същото като в събота и Камарата към този момент взе решение по въпроса. Обстоятелствата са същите. Решението ми е този въпрос да не бъде обсъждан през днешния ден.
Договарянето на съглашението от премиера явно е в полза на английската стопанска система - написа малко по-рано финансовият министър Саджид Джавид в писмо в отговор на искане на парламентарна комисия за показа стопански разбор на новата договорка.

Досега от Брюксел няма отговор дали ще одобрят отсрочване на Брекзит. Неяснотата напряга и европейските сътрудници на британците. От Париж говорителка на държавното управление настоя за ясни отговори от страна на Лондон. От Берлин външният министър Хайко Маас изрази вяра долната камара на английския парламент да работи отговорно и да вземе решение през днешния ден, въз основа на което да има проведено овакантяване. Но позволи и удължение на процеса.
Хайко Маас, външен министър на Германия: Ако в Лондон зародят проблеми с ратификацията, не бих отхвърлил опцията за краткосрочно, техническо отсрочване, в случай че няма болшинство в Долната камара на английския парламент.
Брюксел разгласи сбито, че следи с голямо внимание събитията в Лондон.
Мина Андреева, представител на Европейска комисия: Председателят на Европейския съвет Доналд Туск се съветва по въпроса с водачите на 27-те, ред е на Англия да изясни идващите си стъпки. От наша страна, процесът на ратификация е почнал.
В момента няма изясненост по кое време въпросът " Ще има ли Брекзит на 31 октомври? " ще получи едносричен и еднопосочен отговор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР