48-часа изминаха от нападението на Християн Пендиков в Охрид. Властите

...
48-часа изминаха от нападението на Християн Пендиков в Охрид. Властите
Коментари Харесай

Приятел на Християн Пендиков от Охрид: Българско самосъзнание в РСМ е като да си предател


48-часа изминаха от нападението на Християн Пендиков в Охрид. Властите в Северна Македония отхвърлят да изнесат спомагателна информация за случая.

Приятел на Християн, който пожела да остане неизвестен, показа пред специфичните пратеници на bTV в Охрид своя роман, в който приказва за напрежението в югозападната ни съседка.

„ Християн е бил в заведение в Охрид със своя другарка и е нападната с думите – „ Не те ли е позор да се запишеш като българин? “. Той беше атакуван първо пред заведението, а след това на улицата. Има огромен напън от самата страна. Тук не можеше да приказваш, да си другар с българин, не можеш да общуваш с българи – не можеш нищо “, споделя приятелят на Пендиков.

„ В момента обстановката е доста неприятна. Омразата е изкусване, само че става същинска. Може да се каже, че от политиците се насажда, от медиите. Всеки ден в медиите в Северна Македония се написа неприятно за България и българите “.

„ Българско съзнание в РСМ е като да си изменник. Всекидневно получават закани, популяризират ги по обществените мрежи “, добавя той.

Според него обстановката основава от политиците, както и от медиите в Северна Македония.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР