47 туристи - гости на петзвезден хотел в египетския курорт

...
47 туристи - гости на петзвезден хотел в египетския курорт
Коментари Харесай

Туристи в 5-звезден хотел в Египет изживяха кошмар

47 туристи - посетители на петзвезден хотел в египетския курорт Хургада, са признати в болница с тежко отравяне. Според осведомени, измежду тях имало и доста деца.

Натравянето на туристите в хотел AMC Royal се проверява от основната прокуратура на Египет, оповестяват международните организации, цитира pоchivka.blitz.bg. Двама чиновници от хотела са арестувани, осведомят египетските управляващи. Това са основният готвач и заместник-управителят по храните и напитките. Управителят е отхвърлен от работа за три месеца.

Според последните данни, в болница са настанени 29 руснаци, 14 естонци и четирима чехи.

Експерти са взели проби от храните и напитките в хладилниците в кухнята. Заместник-министърът на туризма на Египет Абдел Фатах ал Аси удостовери, че хотелът е затворен за неопределен срок. Въпреки това излязоха информации, че хотелът продължава да работи както нормално.

Пред публицисти туристите се оплакаха от висока температура, повръщане и диария, както и от нехигиенични условия в хотела.

„ Болницата е претъпкана единствено от хора от нашия хотел. Като цяло са все деца. Носят ги на ръце. Докарват ги на групи по 10-15 индивида. Всички са изнервени. Децата са с температура под 40 градуса “, споделя Елена Сергеева от Татарстан.

„ На пръв взор в хотела нямаше нищо съмнително. Но чиниите постоянно бяха мръсни. И в други дребни неща можеше да се види липса на хигиена. Обядвахме и се преместихме в различен хотел. А през нощта със сестра ми започнахме да имаме признаци на отравяне. Към 1 ч. сутринта стана доста зле. Чак в този момент се връщаме към естественото с помощта на медикаментите “, споделя различен посетител на хотела.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР