47% ръст на чартърните полети и двойно увеличение на броя

...
47% ръст на чартърните полети и двойно увеличение на броя
Коментари Харесай

Нови директни и чартърни полети започват на Летище София

47% растеж на чартърните полети и двойно нарастване на броя заминаващи пасажери чакат за летния сезон от летището

© Надежда Чипева Още по тематиката
До две седмици ще стане ясно кой печели концесията на летище Пловдив

Потенциалният печеливш е китайският вложител HNA Group
16 мар 2018
Словенската Adria Airways пуска полети сред Любляна и София

Полетите стартират от 25 март и ще бъдат три пъти седмично
28 фев 2018 От 25 март влиза в действие лятното разписание на софийското летище, като е добавена и една нова постоянна линия - до словенската столица Любляна. От държавното сдружение оповестяват, че полетите до там ще се извършват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от самолетната компания Adria Airways.

Също от през днешния ден стартират и вседневните полети на Wizz Air до Атина. На 26 март пък нискотарифната самолетна компания ще открие и напълно новата за летище София дестинация – Ница, като полетите ще са в понеделник и петък. Ден по-късно - на 27 март стартират и постоянните полети на Wizz Air до португалската столица Лисабон и испанския град Малага. И до двете дестинации ще може да се лети всеки вторник и събота.

Авиокомпания Ryanair също ще предлолжи нова директна линия – до крайбрежния кипърски град Пафос. Полетите ще започват от 26 март и ще се извършват три пъти седмично – в понеделник, сряда и петък.

" През летния сезон са планувани и огромен брой чартърни полети от летище София до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция, Тунис. Най-голям брой чартърни полети се чака да има в интервалите май-юни и септември-октомври, което се обуславя от климатичните особености на дестинациите, към които е ориентиран трафикът ", споделят още от столичното летище.

Очакванията са този летен сезон да има растеж от 47% на чартърните полети и двойно нарастване на броя заминаващи пасажери (около 40 хиляди души) по отношение на резултатите от 2017 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР