47-ото Народно събрание остана в историята на България, след като

...
47-ото Народно събрание остана в историята на България, след като
Коментари Харесай

47-то Народно събрание остана в историята на България

47-ото Народно заседание остана в историята на България, откакто и Българска социалистическа партия върна третия мандат на президента Румен Радев и не съумя да сформира държавно управление в границите на този парламент

Очаква се президентът да издаде указа си, с който разпуска Народното събрание, само че партиите в него авансово изчетоха финалните си заявления още през днешния ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В 9 часа сутринта Народното събрание събра кворум и стартира работа, като в пленарна зала бяха регистрирани 132 народни представители. По предложение на ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова депутатите гласоподаваха анулация на провеждането на парламентарния надзор в последния един час преди 47-то Народно събрание да бъде закрито и той бе отдаден на заключителни обръщения от името на парламентарните групи. В рамките на деня депутатите одобриха дефинитивно измененията в Закона за публичните поръчки и възбраните продажбата на божествен газ на деца. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не прочетоха заявления от трибуната.

Андрей Гюров: Всичко, което направихме и се наложи да изтърпим, си струваше

Председателят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров бе безапелационен, че всичко, което направи Политическа партия и се наложи да изтърпи, си е коствало. Той обаче акцентира, че поради опозицията България продължава да се мъчи, по тази причина към момента нямаме реформирана комисия за противопоставяне на корупцията, по тази причина няма ефикасна прокуратура, по тази причина я няма и по този начин предстоящата правдивост, по тази причина множеството регулатори тънат в несръчност и са знак на обслужване на мафията и картелите.

По думите му този парламент бе един от по-бурните и трагични, тъй като въпреки всичко 47-то Народно събрание бе изправено пред голям брой рецесии. Според Гюров макар най-тежката световна инфлация, война и политическа рецесия България се оправи добре с тези 7 ужасни месеца.

ГЕРБ: Възстановяването след "промяната " ще отнеме години

Десислава Атанасова пък съобщи, че не опозицията, а омразата е изяла ръководещата коалиция от вътрешната страна и по тази причина единствено след 6 месеца ръководство тя се е разпаднала. „ Ако ГЕРБ би трябвало да прави държавно управление в идващото Народно събрание, ще покажем по какъв начин се работи за България. В идващото Народно събрание отново ще сме тук и ще сме повече ", безапелационна бе тя.

Пламен Николов: Има Такъв Народ в никакъв случай не бихме се примирили с ролята на безгласна патерица

Народният представител от ПГ на „ ИТН “ Пламен Николов акцентира от парламентарната естрада, че българските жители станаха очевидци на подли политически игри, неспазени съдружни обещания и нелицеприятни връзки, както сред някогашните съдружни сътрудници, по този начин и сред ръководещи и съпротива. Ако на последната работата ѝ е да показва кривиците на властта и да предлага други възможности, то ръководещото болшинство трябваше да показва единение и експертиза. По една или друга причина, в началото образуваното управническо болшинство не съумя да обърне взор в една посока и стартира да фаворизира едни участници в обединението, за сметка на други.

Христо Иванов: Нищо няма да стане без здрав разсъдък в политиката

„ Сбъркахме с това, че не дадохме съответно посланичество на опозицията в комисиите. Звучи като нещо, което не е добре да се каже преди акция, само че държа да го кажа. Забравихме, че би трябвало да представляваме целия народ. Нашата цел да събираме тъканта на това общество, а не просто да издигаме някакви болшинства “, уточни съпредседателят на коалиция „ Демократична България “ Христо Иванов.

Костадинов: В идващото Народно събрание „ Възраждане” ще е болшинство

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов бе безапелационен, че единственият метод да се излезе от рецесията, е да се договаря с Русия. Той дефинира миналите месеци и живота на 47 Народно събрание с думата "безвремие "

Период от време, в което нямаше желания и напредък. Време на неистини, фарс, политически измами, репресивна бухалка, предадена от остарелия ГЕРБ на новия ГЕРБ в лицето на Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия и други, съобщи Костадинов и даде поръчка, че в идващото Народно заседание като болшинство България ще бъде за българите – без маски и без ограничения. Тогава новият и остарелият ГЕРБ ще са в предишното.

След като бяха прочетени декларациите на парламентарните групи краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Народно събрание Мирослав Иванов удари парламентарния звънец, с което закри съвещанието на 47-то Народно заседание.

Изминаха съвсем 8 месеца от първия звънец. В тежките времена на рецесия, Народното събрание не беше обединено, а какви бяха аргументите, ще дам време на българските жители да преценяват. Пленарните съвещания постоянно бяха сцена на конфликти. Тази естрада беше употребена по неприличен метод за реализиране на политически цели. Липсваше ни самообладание, приемливост към другия, липсваше задоволително почитание към народните представители, сподели Мирослав Иванов.

Българското общество има потребност от сигурност, успокоение и непоклатимост. Обществото има потребност от политически хайлайф, в който да има доверие. Заслужава да живее в една по-добра България, съобщи още Мирослав Иванов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР