47% от хората са твърдо решени да гласуват на предсрочните

...
47% от хората са твърдо решени да гласуват на предсрочните
Коментари Харесай

47% са твърдо решени да гласуват

47% от хората са твърдо решени да гласоподават на предварителните парламентарни избори на 2 октомври и са решили за кого. Данните на Центъра за разбори и маркетинг показа неговият шеф Юлий Павлов на конференция в Българска телеграфна агенция. Проучването обгръща интервала 15-19 септември 2022 година и направено измежду 1 011 пълнолетни жители.

17.1% са заявили, че ще гласоподават, само че не са решили за кого, 14.2% не са решили дали ще гласоподават. Въпреки тези данни процентът от хората които няма да излязат на вота на 2 октомври е огромен - 21.7%.

38% от запитаните дефинират политическите си възгледи в центъра, 21% в ляво и 28% в дясно.

На въпрос в случай че тази седмица се проведат предварителни избори, резултатите демонстрират:

24.8% от запитаните биха дали своят вот за ГЕРБ-СДС

18.2% - за " Продължаваме промяната "

12.8% - за Движение за права и свободи

11.2% - за Българска социалистическа партия

10.5% за " Възраждане "

8.1% за Демократична България.

Под прага на ръба за влизане в Народното събрание остават: " ИТН " - с 3.8% и " Български напредък на Стефан Янев - 3.3%.

Очакванията на Юлий Павлов по тази причина кои партиите ще влязат в 48-то Народно заседание са 6+2. Дори да влязат последните две партии, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " ще имат над 124 депутати, което се явява блокиращо болшинство на концепцията да се изчегърта ГЕРБ. Правителство анти-ГЕРБ не е допустимо да бъде формирано и не червени линии, а червени зидове да се издигат, е допустимо да няма никакво ръководство, посочи Павлов.

На въпрос коя партия е най-приемливо да взе участие в ръководството на страната, интервюираните още веднъж показват, че това е обединението ГЕРБ-СДС с 24.1%, на второ място е Движение за права и свободи с 18.7%, на трето място " Продължаваме промяната " с 16.3%, " Възраждане " с 8.7%, Има Такъв Народ с 6.4% Българска социалистическа партия с 4.6%.

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР