47-годишният лондончанин Иън Тутхил, който се бори с рак на

...
47-годишният лондончанин Иън Тутхил, който се бори с рак на
Коментари Харесай

Силата на човешката воля! Вкопчен в битката с рака мъж покори Еверест! А на самия връх той... (СНИМКА)

47-годишният лондончанин Иън Тутхил, който се бори с рак на дебелото черво, покори Еверест на 5 юни. Изкачването до най-високия връх на Земята лиши 20 дни на Иън, на който, съгласно лекарите, му остават единствено няколко месеца живот, написа Петел бг. Мъжът е роден в Шефилд и е почитател на локалния футболен клуб " Шефилд Уензди ". Въпреки това в последното си странствуване в живота Иън е забил байрак на Еверест на директния съперник " Шефилд Юнайтед ". Както изясни след това той, по този метод е извършил молбата на собствен другар - почитател на " Юнайтед ", който е дарил хиляда лири стерлинги за експедицията му.

„ Няма какво да се гледа. Просто един човек, обречен на смърт от рак и болен последовател на на " Шефилд Уензди ", стои на Еверест със знамето на " Шефилд Юнайтед ", написа иронично Йън на страницата си в " Tуитър ".

Другите средства за пътуването Иън е събрал също от дарения. Мечтата на смелия катерач са сбъднали съвсем 700 души, които дарили общо 35 хиляди паунда. Иън похарчил 29 000, а останалите пари ще подари на хора, които се борят с рака.

„ Аз се изкачих на връх Еверест в името на тези, които се борят с рака всеки ден. Аз бях там в името на тези, които са изгубили борбата, и чиито другари и родственици още живеят с болката”. Това прочувствено обръщение Иън адресира в " Туитър " към всички тези, които го поддържат.

Фаталната диагноза на британеца лекарите слагат през юни 2015 година Те го предизвестяват, че му остава живот от няколко месеца до две години. По-рано тази година, медиците декларирали, че времето му изтича. В изявление през февруари по радио Би Би Си, Иън Тутхил даде обещание да потвърди, че всичко е допустимо.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР