47-годишният Даниел М. ще остане за постоянно в ареста заради

...
47-годишният Даниел М. ще остане за постоянно в ареста заради
Коментари Харесай

Варненски баща направи нещо отвратително с дъщеричките си

47-годишният Даниел М. ще остане за непрекъснато в ареста поради обвиняване, че блудствал с две от малолетните си дъщери – на 11 и на 12 години. Той е арестуван след сигнал, подаден от самите деца.

От пресцентъра на съда оповестиха, че следствието е почнало на 15.11.2020 година след подаден сигнал за закононарушението, а ден по-късно Даниел е притеглен като обвинен.

Той е незает, осъждан, като са му налагани санкции „ отнемане от независимост “, в това число изтърпени дейно. Има голям брой престъпни регистрации, в това число и за блудничество с малолетно дете от 2006 година

В хода на досъдебното произвеждане са налице данни, че е упражнявал домашно принуждение по отношение на децата и жена си, с която съжителства на брачен начала. В семейството живеят 8 деца. Събрани са данни, че е нападателен и конфликтен, в това число към съседите си.

Адвокатът на Даниел М., съобщи че обвиненият с съдействал на следствието и имал интерес от откриване на обективната истина. Бил непоколебим татко, който държи децата му да учат и да не вървят по неприятен път.

Авторството на действието било противоречиво, защото се базирало само на показанията на две малолетни деца. Майка им декларирала, че не е ставала очевидец на сходни похищения.

Няма заплаха 47-годишният мъж да се укрие, защото има непрекъснат адрес, увери отбраната. Освен това Даниел бил с диабет на инсулин и престоят в ареста щял да вложи здравословното му положение.

Според прокуратурата нуждата от най-тежката мярка за неотклонение се обосновава от висока социална заплаха на действието и обвинения. 47-годишният мъж е бил осъждан дейно, само че това не му е подействало възпиращо и той не се е поправил.

Варненският областен съд реши, че доказателствата по делото са задоволителни, с цел да бъде направено обоснованото съмнение за съпричастност на Даниел М. към авторството на действието.

Съдът не одобри и защитната теза, че откакто свидетелските показания са дадени от малолетни деца, не трябва да се смятат за надеждни. Определението за непрекъснато задръжане под стража може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР