47-годишен столичанин беше ударен от мълния снощи, докато е разхождал

...
47-годишен столичанин беше ударен от мълния снощи, докато е разхождал
Коментари Харесай

Мълнията убиец паднала на метри от няколко деца

47-годишен столичанин беше ударен от гръмотевица нощес, до момента в който е разхождал кучето си. Трагичният случай е станал до беседка сред блоковете в " Люлин " 6, която е напълно от дърво и няма железни елементи. Свидетели на удара на мълнията са станали младежи, които били на няколко метра. Леко изумен е един от тях, който е държал телефон в ръка.

Беседката, намираща се в градинката до блок 623 в Люлин, постоянно е цялостна с хора. Непосредствено до нея има детски ъгъл и фитнес навън.

Група деца са се намирали на тази детска площадка и станали директни очевидци на случая. Споделиха, че мълнията била толкоз мощна, че и те са усетили електрическия разряд.
Вчера, като бяхме в тази къщурка, удари гръм сред нас и онази макара. По-близо беше към тях. Бях с телефон в ръка и ме хвана ток по ръцете. Моят другар също. Понеже телефонът беше тъкмо до крайници му. Започнаха да излизат искри. Видяхме гърма, мен ме удари по крайници поради на приятеля ми телефона, него в ръката и ние побегнахме към един вход, тъй като валеше и ни беше боязън да не ни удари отново.
Очевидци описват, че в беседката, с изключение на потърпевшия, е имало и други хора, подслонили се от бурята.

Мълнията е била толкоз мощна, че при съприкосновението си със земята е направила близо 10-сантиметрова дупка.

Цялата мощност на разряда обаче попада в близко стоящия 47-годишния мъж, минава през кучето му и това избавя останалите хора в беседката.
 Повечето остарели здания нямат работещи гръмоотводи Повечето остарели здания нямат работещи гръмоотводи
Най-съвременните мълниезащити с изпреварващо деяние могат да обезпечат отбрана в радиус 110 метра от постройката. Това значи, че колкото повече здания...

Сигналът за случая е подаден в 20:17 ч. в Спешна помощ. Линейката е пристигнала 8 минути по-късно. Медиците стартират незабавна реанимация, до момента в който транспортират потърпевшия към " Пирогов ", заяви представителят на незабавна помощ Катя Сунгарска.
Катя Сунгарска, представител на ЦСМП: Момчето е било с витални функционалности, само че в тежко положение. По най-бързия метод е превозен в " Пирогов ". През целия път на превозването са осъществявани реанимационни дейности, само че безусловно преди вратите на " Пирогов " е умрял.
Синоптиците предизвестяват, че когато забележим купесто-дъждовна облачност през летните месеци, това е сигурен симптом за интензивни превалявания, постоянно придружени с мълнии. Единствената отбрана от тях са здания с гръмоотводи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР