47-годишен мъж от Шумен е задържан днес след опити да

...
47-годишен мъж от Шумен е задържан днес след опити да
Коментари Харесай

След гонка полицаи задържаха 47-годишен шуменец, шофирал с 2,59 промила алкохол

47-годишен мъж от Шумен е арестуван през днешния ден след опити да осуети полицейска инспекция и бягство с лек автомобил и шофиране към 2 км по черен път, оповестиха от пресцентъра на полицията.
 
Малко преди 14 часа през днешния ден екип на охранителна полиция към полицейското ръководство в града правил инспекция на лидер на лек автомобил на ул. “Университетска “ в града. До униформените спрял мъж и им подал сигнал, че забелязал мъж, който кара в региона на общежитията на университета, криволичи и по всяка възможност е пийнал, предава shum bg.

Униформените се насочили към мястото, създали обход в региона и забелязали лидер на Фолксваген Пасат с шуменска регистрация, който отговарял на описанието. Водачът ги подминал. Последвали го, подали звукова и светлинна сигнализация, само че не спрял, а траял да се  движи. Навлязъл в черен път около автошколата, оттова направил няколко обиколки в региона, излязъл на ул. “Университетска “, траял по ул. “Цвята Кънчева “. Отново навлязъл в черен път около общежитията, в региона на школата униформените съумели да го спрат. Водачът на автомобила бил във очевидно нетрезво положение. Установена била самоличността му - 47-годишен локален гражданин. Тестван бил с дрегер. Отчетени са 2,59 промила алкохол в издишания въздух. Правоспособен лидер е. Тестван е за шофиране след приложимост на наркотични субстанции, тестът му е негативна. Задържан е в полицейското ръководство в Шумен, формирано е бързо произвеждане.

По данни на началника на промяната инсп. Димитър Димитров лидерът е основал няколко рискови и рискови обстановки с преминаващи водачи на коли. „ Още първоначално когато не спря и го последвахме бяхме извънредно внимателни, защото минаваше около паркирани коли и се размина с няколко водачи. Трябваше да действаме хем бързо да го спрем, хем по метод, по който да не сътвори рискова и конфликтна обстановка с останалите участници в придвижването. С помощта на сътрудниците Пламен Борисов и Борислав Дурлев успяхме да го спрем в точния момент и да предотвратим възможен случай ", описа Димитров и насочи благоодарности към мъжа, който им е подал сигнала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР