47-годишен мъж от Охрид е счупил табелата на новооткрития в

...
47-годишен мъж от Охрид е счупил табелата на новооткрития в
Коментари Харесай

47-годишен мъж от Охрид е счупил табелата на българския културен център Цар Борис III

47-годишен мъж от Охрид е счупил табелата на новооткрития в града български културен център " Цар Борис Трети " в сряда, заяви полицията в Охрид, представена от Българска телеграфна агенция.

Мъжът самичък е подал информация в полицията за действието, само че не е показал аргументите за него.

Относно случая посланикът на Европейски Съюз в Република Северна Македония Дейвид Гиър разяснява пред публицисти, че външното министерство на Северна Македония е споделило по доста явен метод, че линията е била премината.

От своя страна вицепремиерът по европейската интеграция Боян Маричич сподели, че представители на държавното управление към този момент са осъдили и считат за провокация откриването на клубове със противоречиви имена, само че е по-добре такива проблеми да се вземат решение институционално, а не с принуждение.

Клубът беше открит предходната седмица. При формалното разкриване пред постройката беше проведен митинг. Част от участниците скандираха обидни думи против България – татари, фашисти, против постройката бяха хвърляни камъни и яйца.

От полицията в Охрид оповестяват, че на 12 октомври 2022 година в Окръжната дирекция на Министерство на вътрешните работи Охрид е извършен диалог с 47-годишния Г. И. от Охрид и е открито, че той е причинител на закононарушението „ разваляне “, осъществено на рекламно пано с надпис „ Цар Борис III “, сложено над помещението на сдружението за одобряване на културните полезности на македонските българи.

Престъплението е по член 243 от Наказателния кодекс на Република Северна Македония и „ в съгласие с прокурора, Секторът за вътрешни работи Охрид ще изпрати известие до сдружението за по-нататъшни дейности ”, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Съгласно ал.1 на чл.234 „ който повреди, унищожи или направи негодна непозната движимост, се санкционира с санкция или отнемане от независимост до три години ”, само че преследването на това закононарушение се прави по реда на частно дело, прецизират от изданието „ Свободен щемпел ", добавяйки, че „ през вчерашния ден охридчанинът е счупил със селскостопански инструмент табелата с надпис " Цар Борис III ", след което самичък е подал сигнал в РПУ-Охрид, че е направил действието по лична самодейност, само че не е показал аргументите ”.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР