47-годишен ловец от Казанлък е настанен с тежки наранявания в

...
47-годишен ловец от Казанлък е настанен с тежки наранявания в
Коментари Харесай

Мечка нападна и рани тежко ловец в Стара планина

47-годишен ловджия от Казанлък е настанен с тежки пострадвания в старозагорска болница, откакто е бил атакуван от мечка в Стара планина, заяви локалната Рresstv.

Инцидентът е станал към обяд в неделя, до момента в който въоръженият с карабина мъж е дебнел на пусия над павелбанското село Търничени за появяването на подгонени от сътрудниците му диви свине. В този миг голяма мечка атакувала казанлъчанина, като се изправила на задни лапи и го съборила на земята.

Дивото животно нахапало мъжа по рамото, слабините и бедрата, като зъбите му минали на сантиметър от бедрената артерия. След това го оставило и избягало.

Въпреки тежките контузии потърпевшият съумял да подаде сигнал на тел. 112, а по-късно и да се обади на уредника на ловния излет. Час по-късно мъжът е превозен в болница в Стара Загора, където е подложен на няколко хирургически интервенции.

Според лекарите на този стадий няма директна заплаха за живота на потърпевшия.

От Ловно сдружение " Сокол " в Казанлък, където членува 47-годишния ловджия споделиха, че това е следващ случай мечка да излезе против ловци в района, като на няколко пъти били отправяни претенции за отстрел, само че по този начин и не получили позволения.

Кметът на Търничени Ахмед Ходжа напомни, че преди 3-4 години е имало еднакъв случай на нахапан от мечка ловджия в землището, тогава обаче разрешили отстрела на хищника. Колеги на потърпевшия считат, че животното е било подплашено от джавкам на кучетата, поради топлото за сезона време мечките в Балкана още не били заспали.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР