47,3% от българите искат нов кмет за своята община. Това

...
47,3% от българите искат нов кмет за своята община. Това
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч”: Почти половината българи искат нов кмет

47,3% от българите желаят нов кмет за своята община. Това демонстрират резултатите от постоянното социологическо изследване на организация „ Алфа Рисърч”.

Да продължи да ръководи досегашният кмет желаят 40,9% от запитаните, а 11,8% не могат да преценяват. Малко повече от месец преди локалните избори, сериозните оценки и гласове към качеството и стила на ръководство на страната нарастват, показват създателите на проучването.
Снимка: Алфа Рисърч
Най-благоприятни са настройките за кметовете на по-малките общини и обитаеми места, а конкуренцията за мястото в огромните общини се чака да е най-оспорвана. Според извадката 62% от жителите биха дали своят вот по отношение на персоналните си и политически желания, а не на правилото срещу ръководещия кмет.

Отговорът на въпроса „ коя е алтернативата на ГЕРБ “ демонстрира мощно фрагментирани желания – към Българска социалистическа партия - 17%, към партия на Слави Трифонов - 12%, „ Демократична България” – 4,9%, „ Обединени патриоти” – 3,8%, към друга политическа мощ – 8,9%.
Сидеров на среща с жители, които желаят той да се кандидатира за кмет на София Те би трябвало да ме убедят, че има потребност от моето явяване, съобщи водачът на "Атака "
48% от гласоподавателите са на мнение, че е време различен да поеме ръководството против 33%, които не престават да са уверени, че няма по-подготвена партия от ГЕРБ. Към момента обаче липсва консолидираща гласоподавателите опция.

Извадката на организацията може да намерите тук.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР