461,1 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от митническа мобилна

...
461,1 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от митническа мобилна
Коментари Харесай

Спипаха половин тон алкохол менте в жилище край Варна

461,1 литра незаконен етилов алкохол иззеха чиновници от митническа мобилна група от жилищен парцел в град Аксаково, област Варна.

При инспекцията в частния парцел на 10.07.2018 година, митническите чиновници откриват в апартамент и в гаражно помещение на приземния етаж в постройката 5 пластмасови бидона с друга съдържимост от 60 до 220 литра, съдържащи общо 461,1 литра жълта течност с аромат на етилов алкохол. Чрез премерване със сертифициран денситометър е открито, че течността в бидоните е с друго алкохолно съдържание- надлежно 44, 46, 50 и 52 % vol.

За алкохола не са показани никакви документи за генезис, гарантиран или заплатен данък по Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/.

Взети са проби за лабораторен разбор на арестувания артикул. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.

Това е втори случай на конфискуван незаконен алкохол от частен парцел в град Аксаково при засилените инспекции на Агенция " Митници " против нерегламентираното произвеждане и търговия с акцизни артикули в региона на Черноморието. На 4 юли 2018 г, в гараж в града бяха открити от митническа мобилна група 1467 литра незаконен етилов алкохол с алкохолно наличие от 32 до 97% vol.

Засиленият митнически надзор и инспекции ще продължат през целия туристически сезон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР