460 000 лева ще струва ремонтът на покрива на училище

...
460 000 лева ще струва ремонтът на покрива на училище
Коментари Харесай

Покривът на ОУ Душо Хаджидеков готов до края на месеца

460 000 лв. ще коства ремонтът на покрива на учебно заведение " Душо Хаджидеков ", като той би трябвало да е подготвен до края на месеца, съобщи заместник-кметът, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Целта е в оптимално къси периоди да се възвърне образователният развой, посочи той.

Покривната структура на главната постройка на ОУ " Душо Хаджидеков " беше изцяло унищожена при солиден пожар на 1 септември по обяд. В този миг в постройката е имало към 40 учители. За благополучие огънят не е нанесъл вреди в постройката, защото под покрива има плоча и се е получил теч при гасенето единствено в учителската стая и в едно друго помещение. 

Ще бъде положена и нова хидро- и топлоизлолациоя. Фирма " Запрянови - 03 " прави строително-ремонтните активност под изискванията на неотложност и необходимост съгласно закона за публични поръчки.

До възобновяване на покривната конструкция учениците се местят в други учебни заведения. Девет паралелки 3, 4 и 5 клас остават в тяхната постройка на ул. " Антон Папазов " №19, осем паралелки 6 и 7 клас – ще отидат в СУ " Климент Охридски ". Децата от 1 и 2 клас са изведени в обособена постройка.

По думите на заместник-кмета покривът ще е в същия тип като остарелия - с дървен покрив и керемиди.

В момента тече следствие и прокурорска кореспонденция, като на идващ стадий може да се желаят средствата да бъдат възобновени от компанията, правила ремонтните действия, поради които се допуска, че е тръгнал и самият пожар.

" Заради децата ние би трябвало да създадем покрива допустимо най-бързо, затова трябва да работим в неотложност и необходимост ", посочи Райчев.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР