46% от учителите нямат служебно дигитално средство (лаптоп), с който

...
46% от учителите нямат служебно дигитално средство (лаптоп), с който
Коментари Харесай

46% от учителите нямат служебен лаптоп

46% от учителите нямат служебно цифрово средство (лаптоп), с който да могат да работят в или отвън просветителната институция. Останалите 54% са декларирали, че имат служебни преносими компютри разполагаем за работа от разстояние.

Това сочат резултатите от национално изследване на Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа " за готовността на просветителната система за работа в електронна среда.

Оказва се, че и учениците не са добре обезпечени механически – единствено 38% от тях имат цифрово средство за работа, а останалите имат единствено телефон или нямат никакво устройство.

В края на септември просветителният министър Красимир Вълчев даде обещание – 20 000 за учителите и 60 000 за учениците. Това ще стане с европейски средства, само че изисква време, защото би трябвало да се проведат съответните процедури по Закона за публичните поръчки.

Според респондентите в изследването на Синдикат " Образование " 43% от учебните заведения имат отлична интернет съгласуваност, а в 53% от просветителните институции мрежовата осигуреност е неприятна в множеството класни стаи или напълно отсъства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР