46% от учителите нямат служебен лаптоп за , като подобно

...
46% от учителите нямат служебен лаптоп за , като подобно
Коментари Харесай

Почти половината учители нямат служебен лаптоп, само 38% от учениците имат устройство за обучение

46% от учителите нямат длъжностен преносим компютър за, като сходно е ситуацията и при учениците - единствено 38% от тях имат цифрово средство за работа, а останалите имат единствено телефон или нямат никаква техническа осигуреност, предава БНР.
Това сподели преди дни национално изследване на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " за готовността на просветителната система за предстоящ нов интервал на отдалечено образование.
 Чехия затваря заведенията за хранене и минава към онлайн образование Чехия затваря заведенията за хранене и минава към онлайн образование
Чешкото държавно управление затваря питейни заведения, заведения за хранене и клубове от на следващия ден, 14 октомври до 3 ноември, и ще вкара отдалечено образование допълнително...
От увериха в края на предишния месец, че ще закупят 60 000 устройства за електронно образование за възпитаници и 20 000 за учители, само че доставката им ще стане факт едвам през юни-юли следващата година.
„ Повечето от преподавателите в учебното заведение към този момент имат служебно устройство за образование в електронна среда “, това сподели Здравка Тасева, шеф на 6 главно учебно заведение " Паисий Хилендарски " в Кюстендил:
„ Закупихме още преди две години по план и с дарения преносими компютри за всички от начален стадий и за част от сътрудниците в прогимназиален. Учителите по български и математика имат, 15 на 100 от сътрудниците още нямат, само че ще се оправим, ще закупим и за тях. Децата множеството имат устройства. Три деца при нас единствено нямаха " - разясни Тасева.
„ Учителите имат таблети и преносими компютри, огромната част имат настолни компютри вкъщи си. Ще се оправим, в случай че има “, сподели пред БНР шефът на главно учебно заведение " Епископ Софроний Врачански " във видинския ромски квартал " Нов път " Нина Иванова:
„ Има някои деца, които въобще нямат електронни устройства, само че мислим разновидности по какъв начин да се оправим. Ще им дадем от тези - от компютърните кабинети. “
 COVID-19: Кога цяло учебно заведение ще бъде сложено под карантина? COVID-19: Кога цяло учебно заведение ще бъде сложено под карантина?
В края на предходната седмица получихме критерии от МОН, съгласно които бихме могли да оценим риска от разпространяване на ковид за дад...
„ 80 на 100 от възпитаниците разполагат с подобаваща техника за образование в електронна среда- преносими компютри, таблети или смарт телефони. Преподавателите всички те имат служебни преносими компютри или таблети, само че при 30 от общо 85 учители устройствата са много остарели - на повече от 10 години “, сподели в предаването „ 12+3 “ Нина Чанева, шеф на 23-то СУ " Фредерик Жолио-Кюри " в столицата.
„ Затова започваме да се доставяме с нови устройства, само че пък ще се свият други пера, като спомагателните трудови хонорари, само че има учебни заведения, които пък колкото да си заплащат заплатите… “
„ Може би ще е по-добре по различен метод да стане снабдяването посредством МОН с устройства, с цел да е по-бързо – посредством стратегия учебните заведения да получат средства за тях. Така, в случай че в едно учебно заведение има 100 учители, ще получат 10 хиляди, а не да чакаме от МОН да се разгласи социална поръчка и по този начин чак догодина… “ това разясни Нина Чанева.
От своя страна от профсъюз Образование към КТ " Подкрепа " приканиха министерството на образованието да обезпечи поетапно устройства на всички български учители, с цел да могат те да отговорят на публичните упования. Председателят на синдиката Юлиян Петров съобщи пред БНР:
„ 90 хиляди учители работят, на доста от тях устройствата им са остарели. Това би трябвало да е приоритет на МОН и на Министерство на финансите ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР