46-годишният Илия Ненов, обвинен, че е печатал фалшиви евро и

...
46-годишният Илия Ненов, обвинен, че е печатал фалшиви евро и
Коментари Харесай

Връщат в ареста обвинения за печатане на фалшиви пари

46-годишният Илия Ненов, упрекнат, че е печатал подправени евро и доларови банкноти на територията на Висшето транспортно учебно заведение в столицата, се връща в ареста. Съучастничката му Даниела Андонова пък ще е под " домакински арест ".

Решението е на Софийския апелативен съд, който анулира наложената от първоинстанционния съд най-лека мярка за неотклонение - " подписка ".

Нова експертиза, направена от специалист на Българска народна банка докара до обрата. Тя оборва експертните информации, оценени от Софийския градски съд, съгласно които подправените евро и доларови банкноти са доста неприятна реплика, с цел да бъдат възприети като неистинен парични знаци.

Експертът на Българска народна банка оборва и тезата, че става дума за реквизитни банкноти за сватби и кръщенета, тъй като тези изработвани от Ненов, не отговаряли на настоящите законовите условия. Освен това били със сериийни номера като на арестувани преди година по друго дело огромно количество подправени банкноти, пуснати в послание.

Именно това, плюс високата социална заплаха от дейностите на двамата обвинени, стимулира тримата апелативни съдии да постановят двете най-тежки ограничения за неотклонение. Ненов беше арестуван още в правосъдната зала, а Андонова - предизвестена да не напуща дома си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР