46-годишният Дечко И. е предаден на съд от Районната прокуратура

...
46-годишният Дечко И. е предаден на съд от Районната прокуратура
Коментари Харесай

Задържаха психар от Варна, малтретирал родителите си, заплашвал ги с убийство

 46-годишният Дечко И. е предаден на съд от Районната прокуратура във Варна за осъществени пет закононарушения против родителите си – несъблюдение на заповед за отбрана от домашно принуждение, за причиняване на леки телесни повреди на майка си и татко си в изискванията на домашно принуждение, както и за закани към двамата с ликвидиране. Три от обвиняванията, за които е предаден на съд от прокуратурата, са осъществени като продължавани действия.

Подсъдимият работил във Англия. Там бил наказан и откакто изтърпял наказване от 4 години и пет месеца отнемане от независимост, се завърнал и заживял в дома на своите родители от февруари 2015 година Започнал да демонстрира експанзия към майка си и татко си, обиждал ги, удрял ги и ги малтретирал постоянно. Тормозът бил и физически, и душевен. С молба до Варненския областен съд родителите  му поискали отбрана по Закона за отбрана от домашно принуждение. Съдът почел молбата на унизените родители и  нападателният наследник бил отхвърлен от жилището за период от 10 месеца, като му било неразрешено да приближава дома и лозето на родителите си на по-малко от 100 метра. Съдът разпоредил Дечко да посещава профилирана стратегия за причинители на домашно принуждение.

Подсъдимият нямал приходи и разчитал напълно на пенсиите на своите родители. Въпреки това за грижите и издръжката отговарял с принуждение. След побой над тях бил настанен в психиатрична клиника.

В интервала от 20 декември 2018 до 10 април тази година подсъдимият нарушил заповедта за отбрана от домашно принуждение няколко пъти – закононарушение по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс. На 3 април 2019 година в изискванията на домашно принуждение нанесъл леки телесни повреди на татко си и на майка си, което съставлява престъпление  по член 131, алинея 1, т. 5а от Наказателен кодекс. В интервала от 20 декември 2018 година до 10 април тази година в изискванията на продължавано закононарушение нападателният наследник се заканил да убие родителите си.

В момента Дечко И. е преведен във варненския затвор, където ще дочака началото на наказателния развой във Варненския областен съд.

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР