46-годишна жена от Свиленград е осуетила телефонна измама за 15

...
46-годишна жена от Свиленград е осуетила телефонна измама за 15
Коментари Харесай

Жена осуети измама за 15 710 лв. в Свиленград

46-годишна жена от Свиленград е осуетила телефонна машинация за 15 710 лева, оповестяват от ОД на МВР-Хасково.

На 4 ноември тя била наета по телефона по публикация, като координатор и й обяснили, че ще препраща документи. Около 14 часа получила позвъняване от мъж, който й наредил да отиде на адрес в града и от мъж да прибере пари, които били за покупка на строителни материали. Жената посетила адреса, където мъж на 79 година й предал плик с 15 710 лв..

Час по-рано на възрастния свиленградчанин позвънил чужд, който се показал за служител на реда. Той му споделил, че ще бъде посетен от жена-измамница, на която да даде парите, като по този метод ще бъде хваната от униформените.

Инструкцията към дамата пък била откакто вземе парите да ги отнесе в Димитровград в региона на пазара. 

След визитата на адреса и 79-годишният мъж, който й предал парите, свиленградчанката се усъмнила, че става въпрос за машинация и се отправила към полицейското ръководство, където разказала за случая.

72-годишна от Любимец обаче, е станала жертва на телефонна машинация. Вчера на телефона й позвънил мъж, който също се показал за служител на реда. Той споделил, че синът й е арестуван в ръководството и с цел да бъде освободен е нужно да даде всичките си спестявания. Загрижената майка събрала 6 000 лв. и ги предала на чужд в региона на локалната черква. След като се прибрала и видяла сина си схванала, че е излъгана и алармирала в локалния сектор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР