46-годишeн мъж с руско име и все още неизяснено със

...
46-годишeн мъж с руско име и все още неизяснено със
Коментари Харесай

Странният случай на мъж, който не помни как стига до САЩ от Европа без билет и виза

46-годишeн мъж с съветско име и към момента неизяснено сигурно поданство е съумял да стигне от Европа до Съединени американски щати без самолетен билет и без американска виза. За мистериозния случай със Сергей Владимирович Очигава описа " Асошиейтед прес ".

Щом попада на американска територия, мъжът е арестуван от граничните управляващи. Казва, че не помни нито по какъв начин се е озовал в Съединени американски щати, нито с какви документи – не има нито виза, нито паспорт.

И въпреки историята да прилича сюжет на филм, тя е напълно действителна.

На 4 ноември Очигава каца на интернационалното летище в Лос Анджелис, Калифорния, с постоянен полед № 931 на Скандинавските авиолинии. Качил се е на самолета от летището в Копенхаген, Дания.

Първоначално той е споделил на управляващите, че оставил паспорта си в самолета, с който е летял. Служител на Митническата и гранична отбрана на Съединени американски щати (CBP) обаче не съумява да открие мъжа в листата с идващи от интернационалните полети.

Твърди се, че на по-късен стадий пасажерът трансформирал обяснението си за случилото се – към този момент твърди, не помни по какъв начин се е качил на самолета от Копенхаген, не е сигурен дали има билет и не си спомня по какъв начин е минал през защитата на летището в Дания без бордна карта.

В завършек на сметка ФБР завежда дело против Очигава по обвинявания в " безстопанствено пътешестване ", а правосъдният развой ще се организира на 26 декември.

Очигава няма паспорт или виза за влизане в Съединени американски щати, само че митническите чиновници откриват съветски и израелски документи за идентичност във движимостите му. Въпреки това обаче в жалбата, подадена против него, не се показва каква е националността му и дали има двойно поданство, написа " Гардиън ".

Служителите разкрили в телефона му и фотография, на която отчасти се виждал паспорт, съдържащ името му, датата на раждане и номера на документа за идентичност, само че не и портрета му, допълват още те.

Екипажът на самолета е разказал на следователите, че по време на излитането на полета Очигава е бил на седалка, която е трябвало да бъде свободна.

След излитането той траял да се разхожда на борда, да сменя местата си и да се пробва да беседва с други пасажери, които го пренебрегнали.

Освен това изискал да се храни два пъти, до момента в който стюардесите сервирали храна, като направил опит да изяде и шоколад, предопределен за кабинния екипаж.

На разпита с ФБР Очигава декларирал, че има докторска степен по философия в региона на стопанската система, както и на маркетинга, и че последно е работил в Русия.

" Очигава твърди, че не е спал от три дни и не схваща какво се случва ", изясняват проверяващите.

Все още няма пояснение за случилото се от летището в Копенхаген.

Мъжът може да бъде наказан на до пет години затвор, в случай че бъде приет за " изоставен пасажер " в аероплан, което съгласно федералния кодекс на Съединени американски щати е закононарушение.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР