46 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация

...
46 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация
Коментари Харесай

Автобус се запали на магистрала Струма, 46 души са загинали

46 души починаха, откакто пътнически рейс с македонска регистрация се възпламени на автомагистрала " Струма ". Инцидентът е станал край село Боснек към 2 часа в през нощта против вторник. Пламъците избухнали след удар на транспортното средство в мантинелата, съобщи NOVA. Сред жертвите има и 12 деца, заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Шофьорът също е умрял.

Общо 53 души са били в рейса, който най-вероятно е пътувал към Истанбул. Оцелелите в злополуката са 7 - момиче на 17 години и шестима възрастни. Всички те са жители на Република Северна Македония. Транспортирани са в " Пирогов ". От болничното заведение оповестиха, че положението им е устойчиво и животът им е вън от заплаха. Шестима са с изгаряния, а един пациент е с контузия на крайници.

Българският министър председател Стефан Янев е уведомил за нещастието сътрудника си от западната ни съседка Зоран Заев. Той осведоми, че измежду жертвите има и деца. " Разследват се аргументите за случая. Не знаем дали всички пасажери са наши жители, само че по този начин подозираме, защото рейсът е с македонска регистрация ", сподели Заев.

От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че придвижването по аутобана в сектора от пътен възел " Даскалово " до пътен възел " Долна Диканя " е лимитирано в двете направления. Обходният маршрут е: пътен възел " Долна Диканя " - път III-627 - Радомир, и път I-6 до пътен възел " Даскалово ".

Властите приканват над мястото на случая да не се пускат дронове.

„ Това е една голяма покруса. Използвам опцията да изкажа съболезнования си към околните на починалите “, сподели служебният министър председател Стефан Янев, който отиде на Автомагистрала " Струма " поради случая. " Тази вест ни раздруса и сложи условия пред българската страна да реагира доста бързо и да създадем вероятното да се проверява този пътен случай “, уточни още Янев. По думите му всичко е в ръцете на следствените органи.

Две са версиите, по които се работи все още, заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Става въпрос за техническа нередовност или за човешка неточност, довела до нещастието. " Телата са изгорели до неразбираемост, следва да се вземат проби, с цел да се откри самоличността на всеки един. Засега нямаме информация в рейса да са пътували български жители ", изясни той.

" Гледката е ужасяваща. Аз такова нещо не съм виждал ", сподели вътрешният министър Бойко Рашков. " Хората вътре са изцяло изгорели. На въглен. До момента не можем да кажем какъв брой са, нито кои са. Трябва да се разпознават ", съобщи той. И добави, че са пътували общо четири рейса, като е допустимо да са се трансферирали пасажери от едно транспортно средство в друго. За вероятните версии Рашков сподели, че всичко се преглежда като причина за случая. А доста специалисти от рано сутринта са изразили мнение, че пътният сектор е рисков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР