4591 младежи са подали заявление, че желаят да се явят

...
4591 младежи са подали заявление, че желаят да се явят
Коментари Харесай

Близо 5 хил. младежи искат да се явят на матура по български език и литература

4591 младежи са подали заявление, че желаят да се явят на държавен зрелостен изпит  по български език и литература на сесия август-септември 2018 година

Изпитът по български език и литература  ще се организира на 28 август и ще се състои от три модула, написа news.bg.  Зрелостниците ще получават изпитния вид на три елементи. Върху  първия модул те ще могат да работят 1 астрономически час , след което ще запечатват в плик листа с отговори и ще го предават на комисията. След приключването на избраното време ще получават  втория модул, върху който може да работят също 1 час . За  третия модул ще имат разполагаем 2 астрономически часа .

За  втория наложителен зрелостен изпит  по предмет по избор  заявки са подали 3905 зрелостници . Най-много от тях - 1612 младежи, са предпочели биологията, 1373 - географията, 471 - филoсифския цикъл, а 272 - британския език. На история и цивилизация са поискали да се явят 96 младежи, а на математика - 37.

Втората матура ще се организира на 29 август . Изпитът също е на модули, само че друг брой и с друга дълготрайност.

За  третия държавен зрелостен изпит по избор заявки са подали 11 зрелостници , 5 от които са избрали да се явят на изпит по биология и здравно обучение. Изпитите  по избор ще се проведат в интервала сред 30 август и 5 септември  по авансово одобрен график.

На държавен изпит по доктрина на специалността и специалността за придобиване степен на професионална подготовка са избрали да се явят 977 младежи.

Колко и кои зрелостници ще бъдат позволени  до държавни зрелостни изпити ще бъде  ясно на 23 авгус т, а служебните бележки те ще могат да получат на 24 август.

Резултатите от матурите от сесия август-септември ще бъдат оповестени до 10 септември  2018 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР