4500 са официалните случаи на насилие в училище за изминалата

...
4500 са официалните случаи на насилие в училище за изминалата
Коментари Харесай

Насилие над 2-годишно дете в частна ясла

4500 са формалните случаи на принуждение в учебно заведение за миналата образователна година. Интересна е наклонността обаче в детските ясли и градини. Вербалната и физическата експанзия там също са част от статистиката. Пореден случай - 2-годишно дете е било удряно в яслата, оповестява.
 
Всичко стартира през юли 2016 година Майката записва момченцето си в частен детски център в центъра на София.

 
" Когато отидох да го взема към 16:30 ч. го открих с пострадвания и по двете страни на лицето . Имаше синини , следи от нокти, пострадвания по ушите, засъхнала кръв по клепача на окото. Стъписах се ", спомня си майката, която желае да резервира анонимност, с цел да не тревожи околните си.
 
Версиите на чиновниците в частния център са четири . Според нея - и четирите са погрешни . Две от тях са, че детето единствено се е наранило, а третата, че се е спречкало с друго дете от групата.

 
Жената подава сигнали до Агенция за протекция на детето, Районната прокуратура в София, Столичната община, Регионалния инспекторат по образованието и полицията.
 
" Имам отговор от инстанциите, само че той е незадоволителен ", описа тя.

 
Единственият метод тя да потърси правата си е започване на гражданско правосъдно дело.
 
" Въпросният център няма нищо общо с заведенията, които се записват по закона. Този център е регистриран по Търговския закон, тъй че той не е в пълномощията на Закона за предучилищно и учебно обучение ", съобщи Деница Сачева, заместник-министър на образованието.
 
" Някой си е направил компания и я е кръстил " учебен център ". Това не би трябвало да заблуждава хората ", добави тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР