450 хил. лева от общинския бюджет ще бъдат предоставени МБАЛ

...
450 хил. лева от общинския бюджет ще бъдат предоставени МБАЛ
Коментари Харесай

Местната власт във Варна ще плати ремонта на хирургията на МБАЛ „Св. Анна

450 хиляди лв. от общинския бюджет ще бъдат предоставени МБАЛ „ Св. Анна – Варна “. С 350 хил. лв. от тях ще се извърши ремонт на фасадите на Хирургичния блок към лечебното заведение, а с останалата част ще бъде купена здравна инсталация. Това реши ПК „ Финанси и бюджет “ към Общинския съвет.

Ремонтните действия са наложителни поради все по-интензивно рушащата се външна мазилка и действителната заплаха от пострадване на хора вследствие падащи елементи от фасадата. Със лични средства на болничното заведение е изработен ремонт на източната част, само че сегашното финансово състояние не разрешава дотъкмяване на останалата част, стана ясно на днешното съвещание на комисията.

100 хиляди лв. ще бъдат вложени в инсталация за Клиниката по урология. Предстои да бъде платен „ Холмиум “ лазер за осъществяване на литотрипсия на камъни, с какъвто лечебното заведение не разполага.

Съветниците решиха  предоставените от бюджета на Община Варна средства за МБАЛ „ Св. Анна “ за финансови разноски да се отразят като нарастване в капитала на болничното заведение.

На днешното съвещание стана ясно също, че рентгеновият уред на ДКЦ „ Св. Иван Рилски “ – Аспарухово е развален и не работи, а без работеща образна диагностика се блокира работата на лекарите в центъра. Възникнаха диспути дали да се влага в нов рентген, изплащан разсрочено, или да се купи уред втора ръка. Общинските съветници взеха решение да отсрочат точката за доизясняване на зародилите въпроси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР