45-ят президент на Съединените щати Доналд Тръмп и бившият посланик

...
45-ят президент на Съединените щати Доналд Тръмп и бившият посланик
Коментари Харесай

Първичните избори в САЩ: Защо Хейли и Тръмп ще участват в различни бюлетини?

45-ят президент на Съединените щати Доналд Тръмп и някогашният дипломат на Организация на обединените нации Ники Хейли ще се състезават в разнообразни избори в Невада за президентската номинация на републиканците. Тъй като двамата претенденти няма да се изправят един против различен, най-голямата конкуренция на Хейли в първичните избори е опцията " не поддържам никого " в дъното на бюлетината. Хейли ще взе участие в първичните избори на 6 февруари, които държавният секретар на Невада е задължен да организира. Тръмп от своя страна ще се кандидатира на събранията на 8 февруари, провеждани от щатската Републиканска партия. Според тяхно решение, единствено на партийни събрания ще се зачитат резултатите от вота. Регистрираните републикански гласоподаватели в Невада могат да гласоподават и в двата дни, а видни поддръжници на Тръмп възнамеряват да поддържат някогашния президент, тъй че той да получи 26-те делегати на щата, като в това време предотвратят символичната победа на Хейли.
Тъй като имаме затворени първоначални избори, знаем, че измежду тях ще има огромна поддръжка за Доналд Тръмп. Много е евентуално и опцията " не поддържам никого " да получи много гласове.
Сандра Косгроув, изпълнителен шеф на Vote Nevada

Няколко от съперниците на Тръмп отхвърлиха да се кандидатират в събранията, осмивайки измененията като несправедливи. Така той ще бъде единственият главен претендент в бюлетината на 8 февруари. Хейли ще взе участие в глобените от щата първоначални избори два дни преди този момент, само че тези избори в действителност няма да се броят за републиканските делегати.

„ Ако Хейли завоюва първичните избори, тя всъщност получава медийното внимание, че механически е спечелила първичната конкуренция тук, в Невада. В момента тя е единственият главен деен претендент в тази изборна листа. Така че всъщност тя чака а да завоюва “, счита Гейб Стърн от Associated Press.

През 2021 година демократите, които направляваха щатското държавно управление, одобриха закон, съгласно който щатът би трябвало да организира първоначални избори за президент. Изборите в Невада са едни от най-експанзивните в страната, с универсална система за гласоподаване по пощата, която се изпраща на всеки регистриран гласоподавател, в случай че той не се откаже.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР