45 участнички започват обучение в шестото издание на Лидерската академия

...
45 участнички започват обучение в шестото издание на Лидерската академия
Коментари Харесай

Започна шестото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса

45 участнички стартират образование в шестото издание на Лидерската академия ‎‎„ Успяваме в България “ на Съвета на дамите в ‎бизнеса в България.

  " Поздравявам Съвета на дамите в бизнеса в България и съм уверена, че Лидерската академия ще е и потребно, и прелестно преживяване, ръководено от съумели жени-мениджъри, които вземат участие в стопанската система на София и България. “ Това съобщи кметът на София госпожа Йорданка Фандъкова, която е патрон на самодейността, по време на формалното разкриване на шестото издание на Лидерска академия ‎„ Успяваме в България “. Тя уточни, че всяка година вижда все по-мотивирани и по-ентусиазирани участници в обучителната стратегия, проведена от Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ).

Официалният старт на новото издание на академията бе обявен на 19 септември в Международния център на УниКредит Булбанк и събра членове на СЖББ, участнички от предходните издания, техните обучители, както и съидейници на идеите на сдружението.

Близо 220 алумни към този момент са приключили една от най-успешните начинания на СЖББ, притежател на наградата „ Инвеститор в ‎човешкия капитал “ на Българския конгрес на бизнес-лидерите. В новото издание вземат участие 45 дами, определени след сложна селекция.

" Имам удоволствието да открия Лидерска академия за шести път, което е доказателство, че програмата е дълготрайна и устойчива “, сподели на церемонията доктор инж. Боряна Манолова, ръководител на УС на Съвета на дамите в бизнеса в България и основен изпълнителен шеф на Siemens България. Тя напомни, че в нея вземат участие обучители от фирмите-членове на СЖББ, които напълно на доброволни начала влагат своето време и споделят знанията си, с цел да бъде програмата безвъзмездна за участващите.  По думите й с всяко минало издание работата на комисията, която сортира претендентите, става все по-трудна поради все по-големия брой искащи да станат част от програмата.

През идващите месеци СЖББ ще разгласи и нови образования, ориентирани към развиване на бизнес уменията, които ще бъдат отворени за всички искащи, добави тя.

Участничките в новото издание на Лидерската академия идват от разнообразни браншове на бизнеса, което дава благосъстояние от разнообразни гледни точки, отбеляза Цветанка Минчева –  шеф Глобално банково обслужване и член на Управителния съвет на „ УниКредит Булбанк “, която е част от УС на Съвета на дамите в бизнеса в България. Приблизително половината от тях работят в компании-членове на СЖББ, като това придава добавена стойност за членуващите в организацията компании. Друга част от участничките са бизнесмени или работят за компании, които не са членове на сдружението, означи тя.

Лидерската академия „ Успяваме в България “ е безвъзмездна високопрофесионална обучителна стратегия, която към този момент шеста година приготвя дами на междинни мениджърски позиции от корпоративния свят и такива, разрастващи личен бизнес, за идващите стъпки в професионалното им развиване.

Обучителната стратегия започва през 2014 година Тя се провежда и финансира от компании от Съвета на дамите в бизнеса в България и е изцяло безвъзмездна за участниците в нея.

Модулите са ориентирани към насърчаване на лидерските умения, тъй че да се насърчат инициативността и предприемаческия дух на актуалната жена за разширението на бизнеса й и вдишване на по-големи отговорности. Членовете на Съвета на дамите в бизнеса в България и на управителния съвет на организацията се включват в образованията, опознавайки участничките и споделяйки с тях персонален опит, препоръки и упътвания. Академията е план в осъществяване на една от задачите на Съвета – да предлага налични стратегии за поощряване на професионално развиване на дамите в дребния и междинен бизнес и израстването им в мениджърски позиции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР