45 радиолюбители от седем държави окупираха този уикенд бившето военно

...
45 радиолюбители от седем държави окупираха този уикенд бившето военно
Коментари Харесай

Радиолюбители от 7 държави окупираха летище Марино поле

45 радиолюбители от седем страни окупираха този уикенд бившето военно летище край Марино поле, с цел да влязат в самостоятелна конкуренция за оптимален брой радиовръзки. Те отвориха апаратурата си напряко на поляната под горещото слънце, единствено част тях избраха да работят в колите си в прохладата на климатиците. В продължение на часове най-запалените по радиоспорта не откъснаха очи от мониторите и не смъкнаха слушалките. Само една жена взе участие в това съревнование, само че пък завоюва премия.

Проявата бе Осмото подред интернационално късовълново съревнование LZ HF FIELD DAY. То бе проведено Българската федерация на радиолюбителите и сдруженията „ Болкан Контест груп “ – Карлово и „ Милара Интернешънъл “ – Пловдив. Община Карлово и спонсори от страната и района подкрепиха проявата. Кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов награди спечелилите.

„ Скъпи състезатели и посетители от Румъния, Сърбия, Северна Македония, Турция, Съединени американски щати! За община Карлово беше наслаждение да помогнем даже и с малко, да осъществите вашето съревнование и да изявите своята спортна упоритост и качествата си в радиоспорта. Това, което видяхме по време на надпреварата – предпочитание за присъединяване в конкуренцията, работа и отдаденост са впечатляващи. Пожелавам триумф на всички, а в случай че имате предпочитание да организирате друго сходно съревнование, Карлово ще ви посрещне още веднъж с наслада “, съобщи кметът на общината доктор Емил Кабаиванов.

„ Общината ни съдействаше изцяло и финансово, и логистично и значително триумфът на това съревнование се дължи и на тази поддръжка “, съобщи на формалната гала по закриването на надпреварата и награждаване на спечелилите Николай Енчев от „ Болкан Контест груп “.

Той благодари и на уредниците на надпреварата - Българската федерация на радиолюбителите и сдруженията „ Болкан Контест Груп “ – Карлово и „ Милара ИНтернешънъл “ – Пловдив, както и на спонсорите, които поддържаха надпреварата с материални награди и други жестове.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР