45 превозни средства на КФОР бяха изпратени в северната част

...
45 превозни средства на КФОР бяха изпратени в северната част
Коментари Харесай

КФОР изпрати военна техника в Косово

45 транспортни средства на КФОР бяха изпратени в северната част на Косово и Метохия тази заран, оповестява организация "Танюг ". Към бойната техника има и съоръжение за блокади и бариери, както и строителни машини, багери и тел.

Това се случва в навечерието на плануваното от Прищина решение на следващия ден да гласоподава основаването на косовска войска с отворената поддръжка на западните центрове на политическа и военна мощност.

Командващият взаимни сили на НАТО в Неапол, американският адмирал Джеймс Фого, съобщи през вчерашния ден, че основаването на войска е нещо, което Прищина взема решение "суверенно ". "В този подтекст наличието на КФОР на север, изключително състава и оборудването на транспортните средства, демонстрира опасения за вероятната реакция на Сърбия ", добавя News.bg.

Говорителят на КФОР Винченцо Грасо разяснява пред RTS, че тази активност е "част от постоянните учения ". "Има и други конвои, които се движат в други елементи на Косово. В сходство с Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, войските на КФОР практикуват своята подготвеност да бъдат бързо разгърнати в Косово ", добавя Грасо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР