45 лица са задържани при проведената специализирана акция за издаване

...
45 лица са задържани при проведената специализирана акция за издаване
Коментари Харесай

МВР показа уникални снимки и видео от мащабната акция срещу ТЕЛК! Варненските лекари се къпели в пари

45 лица са арестувани при извършената профилирана акция за издаване на подправени ТЕЛК решения във Варна. Това сподели наблюдаващият прокурор Лидия Манолова по отношение на досъдебно произвеждане на Специализираната прокуратура против лекари от Варна.

„ След събрани голям брой материали установихме, че в област Варна и област Бургас и покрай тях места действа проведена незаконна група. От материалите, които сме събрали, можем да кажем, че групата се състои от 6 души, петима са лекари, а единствено едно лице не е “, изясни тя, представена от Фокус .  

„ Лицето, което не е доктор, има брат доктор. Те са сирийски жители със фамилии и българско поданство. Те са медиатори, набират лица, които да получат експертно решение от ТЕЛК “, разясни тя. Прокурорът изясни, че против възнаграждение от 1500 - 2000 лева на медиаторите изцяло здрави са получавали облаги. След заплатената сума лицата са изпращани от медиаторите при лекари, които са членове на ТЕЛК комисия. При прегледа пациентите споделят секретна ключова дума, посредством която самите лекари схващат, че това са изпратени лица от медиаторите и по този начин получават ТЕЛК-овите решения, написа Блиц.  

 



„ При извършената акция бяха арестувани са 45 лица, 6 от тях са привлечени за наказателна отговорност, 31 са очевидци, ползватели на ТЕЛК решения и 15 от тях са разпитани от арбитър от Специализирания углавен съд “, сподели наблюдаващият прокурор Лидия Манолова.  

Междувременно от Министерство на вътрешните работи демонстрираха неповторими фотоси и видео от акцията. А също по този начин написаха следното публично известие: 

" Специализираните дейности са осъществени от чиновници на ГДБОП и териториалното звено във Варна под управлението на Специализираната прокуратура. Шест-членна проведена незаконна група е арестувана в границите на извършената на 17 и 18 февруари т.г. профилирана интервенция. Петима от участниците са лекари, измежду които и ръководителят на една от комисиите, шестият е брат на единия от лекарите – сирийски жители, които имат български фамилии и поданство. Наблюдението над групата е почнало през месец май предходната година. За четири месеца са били открити над 200 лица, които са придобили непозволено телкови решения. Според събраните данни двамата братя са изпълнявали ролята на медиатори. Те стимулирали изцяло здрави хора да получават пенсии и други облаги против възнаграждение от 1500 до 2000 лева След предварителна спогодба и дадена съответна ключова дума ги пращали към лекарите от незаконната група. В случай, че клиентът нямал трудов стаж и не можел да получава пенсия, се налагало процентът на неработоспособност да е доста висок. При осъществените процесуално-следствени дейности  в двама от лекарите са открити 20 000 лева, а в две банкови касети - 1 480 000 лева и над 200 000 лева В хода на следствието са разпитани 31 очевидци. 

Към наказателна отговорност са привлечени шестимата участници в незаконната скица.  По време на брифинга заместник-главният прокурор Иван Гешев показа данни за осъществения досега наказателно-правен разбор, обвързван с подобен тип закононарушения. Той е изведен въз основата на подхваната систематична взаимна работа от  МВР и прокуратурата ". 



































ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР