45-годишният Гриша Чакалов от Шумен, който е бил предаден на

...
45-годишният Гриша Чакалов от Шумен, който е бил предаден на
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьор, хванат да кара с над 3 промила алкохол

45-годишният Гриша Чакалов от Шумен, който е бил предаден на съд за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол, подписа съглашение с Районната прокуратура във Варна, което бе утвърдено от състав на Варненския областен съд.

Наказанието на Чакалов е 1 година и 6 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване е било отсрочено с 3-годишен изпитателен период. Той бе лишен и от право да ръководи МПС за период от 2 години. Споразумението е дефинитивно и влиза в действие незабавно.

На 12 април 2017 година Чакалов управлявал ведомствен автомобил, откакто използвал доста количество алкохол. Навлязъл в насрещното придвижване с висока скорост в кв. „ Виница “. Въпреки подадените звукови сигнали на насрещно движещия се автомобил, той не реагирал и се блъснал в него, като го изблъскал в ограда.

След произшествието с материални вреди за близо 7000 лв. 45-годишният мъж останал в колата си и едвам не задремал. Тестван с дрегер от пристигналите на местопроизшествието полицейски чиновници, цифровият знак отчел 3,55 промила алкохол. Кръвната проба посочила съществуване на етилов алкохол в количество 3,48 промила.

Днес Гриша Чакалов се призна за отговорен и се отхвърли от разглеждане на делото против него по общия ред.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР