45-годишна новозеландка е оцеляла два дни в гумена лодка, носена

...
45-годишна новозеландка е оцеляла два дни в гумена лодка, носена
Коментари Харесай

Новозеландка, изгубена в морето край гръцки остров, оцеля с ядене на бонбони

45-годишна новозеландка е оживяла два дни в гумена лодка, носена от вълните в Егейско море, като яла бонбони, заяви БиБиСи, представена от Българска телеграфна агенция.

Кушила Стейн пособия на британец да закара яхтата си от Турция до Атина. По време на пътуването тя решила да се разноски с гумена лодка, само че на връщане към яхтата изгубила едно от веслата си, а мощният вятър я отнесъл във вътрешността в морето.

Това се случило в петък, а притежателят на яхтата съобщил за изгубването на Стейн в събота сутринта. Шест плавателни съда и един хеликоптер, както и подводен дрон били изпратени да я търсят. Новозеландката била открита в неделя на 101 километра северно от Крит. Нейната майка споделила за новозеландски медии, че щерка й е упражнявала оцеляване в морето и може да опази живота си.

По време на 37-часовото си тестване Стейн се препитавала с шепа бонбони, а с цел да се стопли, се увила с найлонови торбички.

Като умел моряк Стейн си поставила на главата алена торбичка и употребила огледало, с цел да притегли вниманието на възможни спасители.

Освен това тя написала на лодката името на майка си и данни за контакт с нея, опасявайки се, че може да не оцелее.

След като бреговата защита я намерила, Стейн била откарана в болница с измръзване и дехидратация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР