Пътник е обвинен в Австралия в предполагаема заплаха да взриви самолет

...
45-годишен мъж е обвинен в предполагаема заплаха да взриви самолет
Коментари Харесай

45-годишен мъж е обвинен в предполагаема заплаха да взриви самолет по време на полет от Австралия до Малайзия, върнал Сидни

ByROD McGUIRK Associated Press, 14 август 2023 г., 21:04

КАНБЕРА, Австралия -- 45-годишен мъж беше обвинен във вторник в предполагаема заплаха да взриви самолет по време на полет от Австралия до Малайзия, който се върна в Сидни.

Полицията арестува жителя на Канбера и го отведе от Airbus A330 в понеделник, почти три часа след като полет MH122 на Malaysia Airlines се завърна на летището в Сидни.

Полицията твърди, че мъжът е станал разрушителен и е твърдял, че има експлозиви на борда.< /p>

Той беше обвинен в невярно изявление относно заплаха за повреда на самолет и неспазване на инструкциите за безопасност на кабинния екипаж.

Обвиненията носят потенциално максимално наказание от 10 години затвор и съответно глоба над 15 000 австралийски долара (7300 щатски долара).

Неговото името ще бъде публикувано, след като той се яви в съда в Сидни по-късно във вторник.

Пътническият самолет със 199 пътници и 12 екипажа на борда е напуснал Сидни рано следобед в понеделник за осем- час полет до Куала Лумпур.

Един от пътниците, Велута Парамбат, каза, че мъжът е привличал вниманието към себе си преди излитане, като се е молел на глас.

< p class="Ekqk yuUa lqtk TjIX aGjv">„В този момент просто си помислихме, че той се моли за всички. Хората обикновено се смееха,” каза Парамбат, който седеше пет реда зад мъжа, пред телевизия Nine Network във вторник.

Но половин час след полета, мъжът стана по-силен, изправи се и започна да бута и блъска пътниците, каза Парамбат.

Мъжът намекна, че има експлозиви в раница.

„Не мисля, че той конкретно каза „бомба“. Но той носеше чантата си и каза: „Имам сила в ръцете си“, каза Парамбат, който имаше е пътувал със съпругата си и трите си деца.

Malaysia Airlines каза, че пилотът е решил да се върне в Сидни от съображения за безопасност.

Притесненията на пътниците ескалираха, след като кацнаха и прекараха почти три часа в самолета на асфалта.

„Всичко, което видяхме, бяха пожарни коли, които ни заобикаляха, и отново хора, които четат новините, казвайки, че има потенциална бомба в самолета“, каза Парамбат.

Комисарят на полицията в Нов Южен Уелс Карън Уеб защити закъснението от почти три часа между кацането на самолета и момента, в който двама полицаи поставиха белезници на заподозрения.

„Никога не можем да предположим нищо и ние не знаем дали този човек е действал сам или всъщност е имал друга подкрепа в самолета или извън самолета," каза Уеб пред Sydney Radio 2GB.

Очаква се повечето от пътниците да продължат пътуването си с заместващ полет MH122D във вторник следобед.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР