45-годишен български гражданин е подал всички фалшиви сигнали за бомби

...
45-годишен български гражданин е подал всички фалшиви сигнали за бомби
Коментари Харесай

СДВР: Издирва се 45-годишен българин за фалшивите сигнали за бомби

45-годишен български жител е подал всички подправени сигнали за бомби през последните дни. Той се в страната от Европейски Съюз и към момента не е арестуван. Това съобщи на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Ивайло Иванов.

По думите му сложени взривни устрийства не са открити.

" Осъществен е контакт с партньорски служби. Обажданията са подадени от карта. Мъжът е подавал сигнали и до разнообразни европейски институции - Европейската комисия. Отдавна не е в България. Можем единствено да гадаем какви са претекстовете ", добави Иванов.

По думите му действието е наказуемо - отнемане на независимост от Наказателия кодекс и санкция от 10 000 до 20 000 лв. за корист с телефон 112.

" Подадените сигнали за бомби на летището са 3, за НДК 2 и за Народното събрание един, от един и същи номер, последният сигнал е подаден от горещия телефон на община Кърджали ", добави Ивайло Иванов.

" От 2012 година го прави, има формирани досъдебни производства, мъжът има престъпна регистрация за шофиране след приложимост на алкохол. Нямаме данни да е експерт, на който се заплаща ", разясни Иванов.

Той отхвърли да разяснява случаите за предприемача Петър Христов и данъчният началник Иво Стаменов. " Продължаваме следствията, работим по всички версии ", сподели още Ивайло Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР