45 години успех - 45 години спортно училище “Генерал Владимир

...
45 години успех - 45 години спортно училище “Генерал Владимир
Коментари Харесай

“45 години успех” - специален филм на Sportal.bg за най-старото спортно училище в София

45 години триумф - 45 години спортно учебно заведение “Генерал Владимир Стойчев”. Равносметката на най-старото спортно учебно заведение в София досега - 15 олимпийски медала и още 480 оценки от международни шампионати, международни купи, европейски шампионати за мъже, дами, юноши и девойки. С сходни достижения могат да се похвалят възпитаниците на образователното заведение, основало и възпитало характери като тези на най-успешната българска състезателка от олимпийски игри Мария Гроздева, на олимпийската шампионка в плуването Таня Богомилова, на последната българка, която се е качвала на най-високото място на почетната олимпийска стълбичка Румяна Нейкова и куп други родни спортисти, развявали гордо българския байрак по международните спортни конгреси.
 45 сполучливи години - спортно учебно заведение @@@

Екип на Sportal.bg снима специфичен филм за най-старото спортно учебно заведение в София по случай 45-годишнината на образователното заведение.
 45 сполучливи години - спортно учебно заведение @@@

Официалното разкриване на учебното заведение е на 1 септември 1974 година под методическото управление на ВИФ, в този момент НСА. От 01.10.1975 година до 1997 година е ведомствено учебно заведение “Чавдар” към МО и развива към 30 типа спорт. През 2001 година патрон на учебното заведение става Ген. Владимир Стойчев.
 Олимпийската шампионка Мария Гроздева се върна в учебно заведение @@@

Много от международните спортни достижения на българските спортисти са дело точно на ученици на спортно учебно заведение “Генерал Владимир Стойчев”. За 45 години те са извоювали 15 олимпийски медала и още 480 оценки от международни шампионати, международни купа, европейски шампионати за мъже, дами, юноши и девойки.
 45 сполучливи години - спортно учебно заведение @@@

На най-високото ходило на олимпийската стълбичка са стъпвали Румяна Нейкова, Мария Гроздева и Таня Богомилова. Олимпийски оценки са извоювали още Весела Лечева, Адриана Дунавска, Мартин Маринов, Адриан Душев, Кирил Терзиев, Тервел Пулев и Диана Дудева.
 45 сполучливи години - спортно учебно заведение @@@

Любопитна детайлност е, че от 1988 до 2012 година непроменяемо представител от спортно учебно заведение “Генерал Владимир Стойчев” е бил измежду олимпийските медалисти за България. Последното отличие на олимпийската сцена от ученик на учебното заведение е извоювано от боксьора Тервел Пулев, който през 2012 година в Лондон завоюва бронз, а в този момент жъне триумф и на професионалния кръг, където сполучливо се изявява и Кубрат Пулев - различен от сполучливите възпитаници на учебното заведение.
 Олимпийската шампионка Мария Гроздева се върна в учебно заведение @@@

Сред българските спортисти, които към момента не престават кариерите си и са приключили междинното си обучение в “Генерал Владимир Стойчев”, са двама от най-хубавите ни състезатели в джудото и очаквания за оценки на Олимпиадата в Токио през 2020 година - Ивайло Иванов и Ивелина Илиева, боксьорите Радослав Панталеев, Кристиян Николов, Кирил Русинов, Венсан Киркоров и Златислава Чуканова, както и редица други спортисти, които не престават да популяризират името на България у нас и в чужбина.
 Олимпийската шампионка Румяна Нейкова се срещна с възпитаници от спортно учебно заведение @@@

Във кино лентата на Sportal.bg за учебното заведение, дело на създателя Рая Иванова (завършила междинното си обучение в “Генерал Владимир Стойчев”), оператора Мартин Желев, монтажиста Стелиян Попов и фотографите Емона Цончева и Иван Йочев, ще може да видите изявленията с някои от най-успешните ученици на учебното заведение - Мария Гроздева, Румяна Нейкова, Кубрат Пулев, както и с треньора по бокс Михаил Таков.

ФОТОГАЛЕРИЯ за учебното заведение ТУК!!! ФОТОГАЛЕРИЯ на Мария Гроздева от гостуването в учебното заведение ТУК!!! ФОТОГАЛЕРИЯ на Румяна Нейкова от гостуването в учебното заведение ТУК!!! ФОТОГАЛЕРИЯ от изявлението на Кубрат Пулев ТУК!!! Колаж: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР