45 души са извадени живи изпод развалините след земетресението с

...
45 души са извадени живи изпод развалините след земетресението с
Коментари Харесай

45 души са извадени живи изпод развалините след труса в Турция

45 души са извадени живи отдолу под руините след земетресението с магнитуд 6,8 по Рихтер, което раздруса Източна Турция в петък вечерта. Загиналите са 31 души, множеството в Елязъг, само че и минимум 4-ма в Малатия, ранените са 1607, оповестиха турските управляващи, представени от БНР.
Жена с детето ѝ като по знамение бяха избавени 24 часа след земния трус.
Почти 80 здания са разрушени здания, на 645 постройки са нанесени съществени вреди, други 540 са приблизително или едва наранени от земетресението. Над 15 000 души са останали без дом.
В засегнатите региони са изпратени 9500 палатки за приютяване на хората. В момента в изумените области температурите са най-ниски, оповестяват управляващите. В такива условия избавителните работи не престават.
В региона на бедствието дойде президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган. Той съобщи, че страната ще работи бързо за възобновяване на инфраструктурата и никой потърпевш няма да бъде оставен без заслон или храна.
Финансовото министерство разгласи, че срокът за възнаграждение на налозите на живеещите в двете най-силно потърпевши области – Елязъг и Малатия, ще бъде продължен.
Търговското министерство даде обещание поддръжка за погашение на заемите на локални дребни компании.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР