45 деца от втора и четвърта група на столичната детска

...
45 деца от втора и четвърта група на столичната детска
Коментари Харесай

Деца караха тротинетки, спазвайки правилата за движение

45 деца от втора и четвърта група на столичната детска градина " Княгиня Мария Луиза " трансфораха локалното платно пред Центъра за градска подвижност в същинска оживена улица. Повече от час децата се забавляваха като водачи на електрически автомобили, тротинетки и колела, спазвайки разпоредбите за придвижване: да стопират на пешеходна пътека, да съблюдават пътните знаци. По-малките рисуваха върху асфалта и се опитваха с разнообразни цветове тебешири да пресъздадат разнообразни пътни знаци.

Целта, която ЦГМ си сложи с организацията и провеждането на гостуването на децата върху пътното платно беше у дребните столичани да се основат привички за безвредно придвижване в огромния град. Чудесно е, че при мини-викторината с въпроси, децата знаеха по какъв начин се дава път на пешеходна пътека, както и от коя врата би трябвало да се качват когато пътуват в градския превоз.

Събитието беше част от самодейностите, които Център за градска подвижност организира по време на Европейската седмица на подвижността, която тази година минава под надпис: Комбинирай, движи се!

Европейската седмица на подвижността се организира всяка година от 16 до 22 септември. Тази европейска самодейност предизвиква градовете да вкарват и разпространяват ограничения за резистентен превоз и да приканват хората да тестват други възможности на автомобилния транспорт. Европейската комисия е сложила две амбициозни цели за градска подвижност. В самодейностите годишно се включват над 2300 европейски градове, които вкарват трайно трендове и начинания за разнообразни мобилни решения, свързани както с напредването, по този начин и с опазването на околната среда.

Критериите, по които Европейска комисия годишно прави оценка напредъка в градовете-участници са свързани с развиването и разширението на пешеходни зони, вело-алеи, нови зони за паркиране, и други.

Днес дребните участници в Европейската седмица на подвижността дадоха своя принос и за старанието си всеки от тях получи от изпълнителния шеф на ЦГМ Христиан Петров особено направен за случая документ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР