45-ата си годишнина ще отбележи на 7 декември Спортно училище

...
45-ата си годишнина ще отбележи на 7 декември Спортно училище
Коментари Харесай

45 години празнува спортното училище в Стара Загора

45-ата си годишнина ще означи на 7 декември Спортно учебно заведение „ Тодор Каблешков” - Стара Загора. Тържеството ще се състои от 17:30 часа в общинската спортна зала „ Иван Вазов “. За учебното управление годишнината е освен мотив за празник, само че и за равносметка и размисъл какво и какъв брой е реализирано през годините и за какво би трябвало да се продължи напред.
Самочувствие на учебното заведение дават негови възпитаници, взели участие в седем следващи олимпиади от 1992 година до момента. С бронзов орден от олимпиадата в Пекин през 2008 година се върна Явор Янакиев в класическата битка. Това е и единствен орден за старозагорски състезател след Москва 1980, когато със сребро се връща джудистът Димитър Запрянов. Възпитаници на спортното учебно заведение са завоювали 47 медала от международни шампионати, от които 22 международни трофеи, 68 медала от европейски шампионати и хиляди републикански трофеи по разнообразни типове спорт, напомнят от учебното управление.
На 7 декември ще бъдат отличени десетте най-хубави спортисти за годината на учебното заведение. Сред тях са три национални състезателки - единадесетокласничката Анита Макулова, скокове на батут, десетокласничката Деница Стефанова, художествена гимнастика, дванадесетокласничката Десислава Тодорова, спортна гимнастика. Останалите от десетицата са Цветелин Тодоров, 9 клас, скокове на пътека, и състезателите в битка свободен жанр деветокласничката Никол Иванова, Дянко Дянков и Кристиян Канев от 8 клас, Иван Стоянов и Радомир Стоянов, 9 клас, и Виктор Нейчев, 10 клас.
Спортно учебно заведение “Тодор Каблешков” отваря порти на 1 септември 1973 година. Започва със 100 възпитаници в 4 паралелки в V клас. Тренират се 6 спорта: футбол, битка - типичен и свободен жанр, спортна гимнастика, плуване и лека атлетика. През 1980-а се дипломират първите 75 зрелостници, а през 1983 година приема името на Тодор Каблешков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР