449 лекари, медицински сестри, общински служители и доброволци са тествани

...
449 лекари, медицински сестри, общински служители и доброволци са тествани
Коментари Харесай

В София тестват 449 лекари, общински служители и доброволци

449 лекари, медицински сестри, общински чиновници и доброволци са тествани за ковид в София, заяви във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.
365 лекари, медицински сестри и личен състав от общинските V и IV градски лечебни заведения са тествани с PCR проби със средства от Столичната община.
"Предстои PCR проби да бъдат направени и на 95 медици от общинските I и II градски лечебни заведения, в които има разкрити отделения за лекуване на пациенти с Коронавирус 19 ", прибавя Фандъкова.
Тестове са направени на 93 чиновници на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “, доброволци и чиновници на Общинска полиция пък са били тествани в Министерство на вътрешните работи болница с бързи проби по програмата на Министерство на вътрешните работи и Националния действен щаб.
"До момента общият брой на тестваните медицински служащи и чиновници, които работят непосредствено с жители, е 449. От петък Столичната община стартира тестването на още 310 души с бързи проби, които сме закупили. Използваме тестванията на производителя, с които са тествани и чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Първи ще бъдат тествани 200 чиновници на общинския „ Социален патронаж “ – санитари, обществени служащи, водачи, които ежедневно доставят храна по домовете на 1500 души. След тях проби ще създадем и на 110 чиновници на Общинска полиция ", споделя още Фандъкова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР