440 тона олово под формата на дим по време на

...
440 тона олово под формата на дим по време на
Коментари Харесай

Поредни обвинения към властите в Париж за отравяне с олово заради Нотр Дам

" 440 тона олово под формата на пушек по време на пожара - това надвишава повече от четири пъти годишните излъчвания на олово в атмосферата за цяла Франция ". Така представителят на екоорганизацията " Робин де Буа " (Робин Худ) Анри Пезерат и откривателят Ани Тебо-Мони обясниха какво е било прикрито от френската общност за пожара, изпепелил Нотр Дам.
Дори със затварянето на Нотр Дам, екологичните групи и основният синдикат упорстват длъжностните лица да подхващат спомагателни защитни ограничения, с цел да защитят директно заобикалящата ги общност от евентуално нездравословните оловни боклуци. А " Робин де Буа " заведе дело поради оловното замърсяване, за което се разбра чак след журналистическо следствие.
Френският президент Еманюел Макрон прикани възобновяване на катедралата да завърши в границите на пет години, само че неговата упоритост може да не стане действителност заради спомагателните вреди.
" Първите възстановителни работи няма да се проведат - най-рано - преди първата половина на 2020 година ", се отбелязва в публично известие на администрацията и се прибавя, че " здравето на служащите е безспорен приоритет ".
Припомняме, че в неофициалното съревнование за възобновяване на катедралата, проведено от американското студио GoArchitect, което няма нищо общо с френските управляващи, победиха китайски архитекти.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР