44 плажа трябва този сезон да са достъпни за хората

...
44 плажа трябва този сезон да са достъпни за хората
Коментари Харесай

Ангелкова очаква 44 плажа да са достъпни за хората с увреждания

44 плажа би трябвало този сезон да са налични за хората с увреждания . Това стана ясно от отговора на министъра на туризма Николина Ангелкова по време на парламентарния надзор.

Създаването на условия и гаранция за равнопоставеност и пълноценно присъединяване на хората с увреждания във всички области на публичния живот е приоритет, заложен в програмата за ръководство на държавното управление, акцентира тя. Политиката за потребността от повишение степента на интеграция на хората с увреждания е значим ангажимент и в Министерството на туризма, по думите й.

Този сезон на 44 плажа би трябвало да има инсталирани подходи и преместваеми пътеки , които да подсигуряват достъпа до плажната линия на хората с увреждания. Оказва се, че релефът по Черноморието не разрешава слагане на преместваеми пътеки на всички плажове , защото това би представлявало директна заплаха за здравето на хората с увреждания.

Освен това повсеместен план за достъпа на хората с увреждания до морския бряг претендирал спомагателна експертиза , защото имало потребност да се увеличи равнището и квалификацията на водноспасителната активност. Ангелкова счита, че с разговор ще се откри най-правилния метод да се стигне до решение.

 Ангелкова изпраща специалисти да ревизират плаж
Ангелкова изпраща специалисти да ревизират плаж " Кабакум "

Причина са сигнали за две структури върху пясъка и в непосредствена непосредственост до морето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР