44-ото Народно събрание реши България да не участва в ERM-2

...
44-ото Народно събрание реши България да не участва в ERM-2
Коментари Харесай

Парламентът реши България да не участва в ERM-2 при различен курс от 1.95583 лв. за 1 евро

44-ото Народно заседание реши България да не взе участие в ERM-2 при друг централен курс от 1.95583 лева за 1 евро. Проектът на решение беше включен като изключителна точка в днешното пленарно съвещание. Той е подписан от ГЕРБ, "Обединени патриоти ", Движение за права и свободи и "Воля " и стана факт след съвещания на министъра на финансите Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва с парламентарните групи. "За " плана на решение гласоподаваха 140 народни представители, "против " – двама, а 66 се въздържаха, с което решението бе признато.

Проектът планува при договаряне на централен курс на лв. към еврото според Резолюция на Европейския съвет за установяването на механизъм за обменните курсове през третия стадий на Икономическия и паричен сюз Амстердам, 16 юни 1997 година, министърът на финансите и шефът на Българска народна банка да оферират, поддържат и гласоподават позиция за централен курс 1.95583 лв. за 1 евро.

Горанов: България ще влезе в еврозоната единствено при валутния курс все още

С плана се показва още, че България не взе участие в Механизма на обменните курсове (ERM-2) при централен курс сред еврото и лв. друг от централния курс 1.95583 лева за 1 евро.

Депутатите отхвърлиха предлагането на Александър Сабанов актуалното решение да се трансформира единствено с две трети болшинство. "За " него гласоподаваха 45 народни представители, "против " – 9 и "въздържали се " – 87.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР